Szenzációs akadályverseny a TF-en
2022. november 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Óriási sikert aratott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen november 19-én és 20-án megrendezett HUN Harcos Ninja 100 méteres akadályfutó-verseny. Az első napon reggeltől egészen délutánig a TF hallgatói tehették próbára tudásukat a pályán, másnap pedig reggeltől estig a különböző korosztályok képviselői versenghettek pénzdíjakért és értékes nyereményekért.

Szenzációs akadályverseny a TF en

A viadal megszervezésére egy hónap állt rendelkezésre, amiben nagy segítséget nyújtott a TF is. Az esemény kapcsán Fábián Miklóssal, a HUN Harcos akadályfutó-verseny alapítójával beszélgettünk.

„A legkisebb fennakadás nélkül sikerült megrendezni a viadalt, óriási sikere volt, a szakág hazai legjobbjai is részt vettek rajta – mondta érdeklődésünkre Fábián Miklós, aki 2004-ben nappali rekreáció szakon végzett a TF-en. – A tizenhárom akadályos pályát úgy állítottuk fel, hogy benne volt a lézerlövészet is. Egyszerre két ember tudott versenyezni a pályákon, egy-egy futamot egy és három perc között lehetett teljesíteni életkortól függően. Tulajdonképpen maximális volt a részvételi szám, száztízen indultak, volt hét- és ötvenéves versenyző is.”

A 2024-es párizsi olimpián még a lovaglás szerepel, utána elvileg a lovaglás helyett már az akadályverseny lesz az öttusázók versenyprogramjában. Ha igen, látványos elem lehet. 

„Az egy héttel ezelőtti rendezvény volt az első, amelyet a Sport az Egészségért Egyesület és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közösen szervezett meg. Szeretnénk tovább erősíteni az együttműködést, hiszen az akadálysport beépül majd a TF oktatási rendszerébe” – tette hozzá Fábián Miklós.

Fotó: Jakab Attila

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!