Kovácsné Balogh Judit csaknem három évtizedes TF-es munkásságát díjazták
2022. május 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 6-án, a Magyar Sport Napja alkalmából megtartott ünnepségen Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter összesen 15 díj és két miniszteri elismerő oklevél átadásával tüntetett ki jeles szakembereket. A sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenységük elismeréseként hárman kapták meg a Kemény Ferenc-díjat, egyikük Kovácsné Balogh Judit, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Továbbképző Központ sport-oktatásszervezője – vele beszélgettünk.

Kovácsné Balogh Judit csaknem három évtizedes TF-es munkásságát díjazták

Kovácsné Balogh Judit balról az ötödik

Hány év munkáját díjazták e rangos elismeréssel?

Csaknem három évtizedét, mert a huszonnyolcadik évemet taposom itt a TF-en. Hogy őszinte legyek, ennek ellenére nem számítottam erre a megtisztelő kitüntetésre, meg is lepődtem, amikor értesültem róla. Azonban rendkívül jólesik munkásságom elismerése, ez a díj természetesen a legfölső polcra kívánkozik.

Oktatói vagy tudományos munkássága nyomott többet a latban?

Érdekes kérdés, mert a Kemény Ferenc-díj hivatalos meghatározásában ez a kettő van kiemelve. Oktatásszervezőként dolgozom, tehát nem tanárként vagy kutatóként, de az oktatás területén. Örülök ,hogy a "szakemberek halmazának" általam és sok komoly kollégám által is képvislet része, az a munka, amelyet naponta végzünk, ilyen szép elismeréssel díjazható. 

Ha éppen nem a munkájával foglalkozik, mit csinál a legszívesebben?

A kevés szabadidőmben edzősködöm, egykori kézilabda kapusként kapusedző vagyok és azt is nagyon szeretem csinálni. Továbbá igyekszem minél több időt tölteni a családommal.

Beáll még védeni?

Csak a legritkább esetben, mert a versenysportolóként elsajátított és használt mozdulatokra inkább már nem vállalkoznék. De ha a fiataloknak be kell mutatni egy-egy mozdulatsort, azt szívesen megcsinálom.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!