Együttműködési szándéknyilatkozat a BME-vel
2022. április 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 31-én az egyik legjelentősebb hazai felsőoktatási intézmény, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) képviselői látogattak el a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre, hogy együttműködési szándéknyilatkozatot írjanak alá intézményünkkel.

Együttműködési szándéknyilatkozat a BME-vel

A Rektori Hivatalban tartott eseményen a TF részéről dr. habil. Sterbenz Tamás rektor és dr. Genzwein Ferenc kancellár, míg a BME képviseletében prof. dr. Czigány Tibor rektor és Kotán Attila kancellár látta el kézjegyével a nyilatkozatot.

A BME-vel kötött határozatlan idejű szándéknyilatkozat értelmében a felek – többek között – a technikai sportok edzőképzése területén működnek együtt tanfolyamok és felsőoktatási képzések előkészítésében, a technikai sportok szükségleteit figyelembe véve képzési programokat és tanagyagokat készítenek elő, oktatói és kutatói feladatokat látnak el, valamint kialakítják a feladatok ellátásához szükséges infrastrukturális feltételeket.

A szándéknyilatkozat másik fontos eleme, hogy a két fél támogatói és tanácsadói feladatokat is ellát, amelyek szorosan kapcsolódnak az egyes technikai sportágak műszaki eszközeinek, járműveinek működése és használata bemutatásához kapcsolódó részterületi képzések és laborok tervezéséhez és kialakításához.

fotó: Molnár Géza

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!