Csipetnyi hokivarázs a TE-n
2022. március 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga elődöntő mérkőzéseire nyerhettek belépőt, akik március 17-én, csütörtökön meglátogatták a Magyar Jégkorongszövetség aulában felállított standját.

Csipetnyi hokivarázs a TE-n

A nyereményjegyet persze nem adták ingyen, előtte ki kellett tölteni helyesen egy hét kérdésből álló rövid kérdőívet, amelyen letesztelhettük jéghokiismereteinket. A játékos kedvűek ezenkívül kipróbálhatták a hokis csocsót és a buborékhokit is.

Mint Oláh Andreától, a hazai szövetség kommunikációs menedzserétől megtudtuk, a „kitelepülés” célja a fiatalok megszólítása, a sportág és az egyre színvonalasabb hazai bázisú nemzetközi bajnokság népszerűsítése volt.

„Már javában zajlanak az elődöntő párharcai, amelyek az egyik fél negyedik győzelméig tartanak – tájékoztatott Oláh Andrea, aki a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportmédia szakirányú képzésén szerzett diplomát. – A fiatal korosztályok nemcsak az Erste Liga, hanem a felnőtt női és férfiválogatott első számú célközönségei. A bajnokság színvonala évről évre emelkedik, a most zajló elődöntők is rendkívül izgalmasak, és mi azt szeretnénk, ha minél több fiatal szurkolna a helyszínen. Az idei év az első, hogy magyar egyetemeken népszerűsítjük a sportágat és a ligát, és a koronavírus-járvány csendülésével reméljük, még több alkalmunk lesz, hogy megszólítsuk a fiatalokat, amire a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a lehető legjobb helyszín.

Aki lemaradt az eseményről és az ingyenjegyről, jövő héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen találkozhat újra a szövetség képviselőivel. A kuponnal egy általunk kiválasztott mérkőzésre mehetünk be (a menterend a szövetség honlapján található), és jár mellé egy korsó sör vagy egy csésze forró tea is. Az ajándékbelépő a Tüskecsarnokban és a DEAC jégcsarnokában sorra kerülő mérkőzésekre érvényes.

Az ingyenes belépésre jogosító Erste Liga-kuponokat ide kattintva regisztrálhatjátok a mérkőzés kezdete előtt legkésőbb 48 órával. További részletek a szövetség honlapján.

Ez itt a március 16-i FTC-Telekom–Gyergyói HK (0–1) elődöntő első mérkőzésének összefoglalója:

Az Erste Liga elődöntőjének párosítása:

  • FTC-Telekom–Gyergyói HK 
  • Sport Club Csíkszereda–DEAC
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!