ILEPS delegáció a TE-n
2022. február 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Múlt csütörtökön egyetemünk vendégül látta új francia partnerünk, az ILEPS delegációját. A partnerség elindítása érdekében előzetes Zoom találkozót tartottunk az együttműködés lehetséges területeinek meghatározásához.

ILEPS delegáció egyetemünkön

A sikeres megbeszélés eredményeként az ILEPS delegációja Budapestre látogatott. A személyes találkozás előtt a két intézmény intézményközi megállapodást kötött, amely lehetővé teszi mindkét egyetem hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak a mobilitási tevékenységekben való részvételt.

Az ILEPS delegációja a következő tagokból állt: Prof. Dr. Philippe Rouden dékán, Bastien Redding dékánhelyettes, Elsa Carton és Anaïs Burghart Roessle nemzetközi koordinátorok. A TE részéről Prof. dr. Géczi Gábor, a Sportmenedzsment Tanszék vezetője, Dr. Lacza Zsombor innovációs rektorhelyettes, Dr. Kádár Judit nemzetközi igazgató, Szekeres Lilla és Rekecki Dorottya hallgatók koordinátorok és D’Ess Sabina reláció-koordinátor fogadták a vendégeket és ismertették a TE nemzetköziesítési irányait, az együttműködés további lehetőségeit.

A felek megállapodtak abban, hogy az LTAD és az outdoor sportok területén különböző Erasmus+ Sport projektlehetőségek keretében együttműködnek. Az ILEPS sportmenedzser szakos hallgatói számára Sportlétesítmény-gazdálkodás témakörben egy hetes workshopot javasolt megszervezni Budapesten. A résztvevők mobilitásának kérdésében az ún. Mobilitási ablak létrehozása mellett döntöttek a kreditelismerési eljárás javítása és hallgatóink érdekében.

Reméljük, hogy ez a látogatás nagyszerű kezdet lesz egy gyümölcsöző partnerség kialakításához. A közeljövőben a két intézmény megkezdi a lépések kidolgozását a kitűzött célok elérése érdekében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!