Az 1956-os forradalomra emlékeztünk
2016. október 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 20-án, csütörtökön tartottunk megemlékezést a MOM Kulturális Központ Színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. Az ünnepségen megjelentek, azon hallgatók is, akik személyesen is átélték az akkori eseményeket.

A mintegy 50 perces műsorban a TF (Tehetséges Fiatalok) műhely tagjai mellett az idén is szerepet kaptak külföldi hallgatók. Az ERASMUS program keretén belül a TF-en tanuló két spanyol és egy lengyel hallgató mondott el egy-egy verset – saját anyanyelvén – az 56-os forradalomról, hiszen az itthoni események számos ország költőit ihlették meg.

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

A megemlékezés a TF Szoborparkjában folytatódott. A 60. évforduló alkalmával számtalan öttusázó jelent meg a Hegedűs István szobornál. Ez alkalommal Hegedűs István egy volt tanítványa emlékezett az 1956 október 24-én elhunyt öttusa edzőre, majd a Hegyvidéki Önkormányzat nevében az Oktatási és Közművelődési Iroda vezetője Gilicze Zoltán és munkatársa, Praimajer Mária valamint a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria vezetője, Balázs Attila; a Testnevelési Egyetem nevében Prof. h.c. dr Mocsai Lajos rektor; a Magyar Öttusa Szövetség nevében pedig 3 olimpiai bajnok, valamint Hegedűs István leánya helyezett el koszorút a szobor talapzatán.

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

A Főépület félemeleti és a Kollégium falán elhelyezett emléktáblák koszorúzásával fejeződött be a megemlékezés.

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

fotó: Szántó György

{phocagallery view=category|categoryid=10|limitstart=0|limitcount=0}

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!