Látogatás a tajvani sportegyetemen
2017. január 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Kádár Judit, a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága vezetője egy hetes ICM támogatással megvalósult tajvani útja során három egyetemen tárgyalt az intézményi partnerkapcsolatok fejlesztéséről. A National Taiwan Sport University (NTSU) a TE fontos partnere, közös képzéssel.

Látogatás a Tajvani Sportegyetemen

Ennek továbbfejlesztéséről és támogatásáról, népszerűsítéséről és a megújított keretszerződésről tárgyaltak Dr. Chin-Shung Kao Rektorral, Dr. Daniel Fanchianggal, a Nemzetközi Kapcsolatok igazgatójával, Dr. Shih-Chung Chenggel, a képzés vezetőjével, valamint Dr. Kuei-Hui Chan dékánnal, a College of Athletics és a Biochemistry and Nutrition of Sport Training Research Laboratory vezetőjével és Dr. Michael Huang rektorhelyettessel. A TE a promóció és hallgatótoborzás terén ajánlott hozzájárulást a képzéshez, valamint meghívtuk az NTSU szakembereit a májusi nemzetközi sportinnovációs konferenciára Budapestre.

A Taipei Chinese Culture University (CCU) újévi nemzetközi gálaebédjén Dr. Tien-Rein Lee Rektor vendégeként találkozott Dr. Bor-Shan Linnel, a Nemzetközi és Kínai Ügyek dékánjával, Catherine Mei-Tsu Channal, a Taiwan Strength and Conditioning Association képviselőjével, és a Testnevelés Tanszék oktatóival. Dr. Frank J. H. Lu edzéselmélet szakértő, Dr. Shiang-Ming Wei a Küzdősportok Tanszék vezetője és Dr. Jia-Yean Chen, a Testnevelés Tanszék vezetője is részt vett a megbeszélésen. ahol a múlt nyári budapesti kéthetes képzés folytatásaként vívó és kajak-kenu képzés lehetőségéről egyeztettek, illetve egy szerződés és további oktatási, kutatási és mobilitás együttműködés terve is szóba került. A CCU is tervez oktatókat küldeni a Sportinnováció konferenciára és szeretné, ha ICM partnerünkké válna.

Dr. Kádár Judit a taipei tartózkodás során találkozón vett részt Albert Jánosnál, a Magyar Nemzeti Kereskedőház képviselőjénél. Itt a TE tajvani egyetemi partnerkapcsolatain túl szóba került az is, hogy a Kereskedőház segíthet céges támogatót találni partneregyetemeink számára annak érdekében, hogy támogatást kapjanak például a budapesti konferencia részvételhez.

A tajvani munkaút során a fővárostól délre fekvő Taichungban a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatója  ellátogatott a National Chung Hsing University-re. Ezt a kapcsolatot az MRK Tajvan Fórumán kaptuk, ahol Dr. Jane Lu, a nemzetközi kapcsolatokat vezető dékánja megjelent és kezdeményezte a TE és a NCHU közös tevékenységét. A megbeszélésen részt vett Dr. Ming-Hung Lin, a Graduate Institute of Sports and Health Management vezetője. Szeretnének hallgatói csereprogramot indítani, kutatási együttműködést és a sporttudományok számos területén közös munkát a TE oktatóival. A továbbiakban készül kettős képzést indítani a Graduate Institute of Sports and Health Management gondozásában, valamint szívesen részt vesznek a hazánkban május 18-19-én a Testnevelési Egyetem által szervezett sportinnovációs konferencián.

Az út célja a tajvani kapcsolatok értékelése és tájékozódás volt, most mérlegeljük azt, melyik tajvani partnerrel milyen formában előnyös a TE részére az együttműködés.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!