Sport és Innováció Konferencia
2017. január 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében megrendezett Sport és Innováció Konferenciára. A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, hogy ösztönözzük újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását.

A magyar sportszférában és a világon zajló versenyben, különösen az olimpiai eredményesség fokozásával kapcsolatos feladatokban most szélesebb nemzetközi tudományos és szakmai spektrumban szeretnénk lehetőséget biztosítani tapasztalatcserére és tudás-transzferre. A konferencia tárgyalja a sport innovatív társadalmi szerepét, ismerteti a legjobb gyakorlatokat, ajánlásokat tesz, hogy hogyan kerüljön be az innovatív megközelítés a sportági tervezési metódusba és a megvalósítás gyakorlatába, egészen a sportegyesületi szintű átalakításig. Kiváló előadókkal, izgalmas workshopokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel szeretnénk áttekinteni a sportinnováció teljes spektrumát és lehetőséget adni a sportszakembereknek nézeteik ütköztetésére. A szervezők várják az innovatív szellemű edzőket, szakedzőket, mesteredzőket, de természetesen a nyitott újításokat beépíteni akaró és tudó testnevelőket is.

A magyarországi sporttudósok, kutatók mindegyikét megszólító rendezvény méltó környezetben, a Groupama Arénában kerül megrendezésre. Lehetőséget adunk az üzleti élet képviselőivel való találkozásra a kutatóknak és sportszakembereknek határon innen és túlról is.

A konferenciát követően publikációs lehetőséget kínálunk az előadóknak a „Testnevelés, Sport, Tudomány” című folyóiratban.

Időpont: 2017. május 18-19. Helyszín: Groupama Aréna, Budapest

Szakmai védnökök: Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor (Testnevelési Egyetem) és Oláh Zsanett vezérigazgató (Magyar Nemzeti Kereskedőház).

Absztraktokat egy 20 perces magyar vagy angol nyelvű előadáshoz 2017. március 20-ig várunk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Kérjük, az email tárgyában jelölje meg: „Sportinno reg”. Kérjük, jelentkezésében adja meg az alábbi adatokat:

  1. az előadó teljes neve, intézményi tartozása, email címe
  2. az előadás tervezett címe magyar és angol nyelven
  3. előadása főként mely témakörhöz tartozik az alábbi fő témakörök közül?
  4. az előadás fókusza/absztraktja (300-500 szó) magyar és angol nyelven
  5. szüksége van-e projektorra, Internetre
  6. rövid magyar és angol nyelvű bio (max. 400 szó)

Fő témakörök:

  • A. a sport innovatív társadalmi szerepe
  • B. kárpát-medencei jó gyakorlatok a sportinnováció terén
  • C. innovatív sportági tervezés és gyakorlat
  • D. sportági innovációújdonságok az egészséges életmód terén
  • E. innovatív, fair és egészségcentrikus teljesítményfokozás
  • F. informatika, statisztika és analitika: sporttudomány és teljesítményfejlesztés
  • G. a döntéstudomány innovatív használata a sportban
  • H. edzés, verseny és rehabilitáció-specifikus sport-technológia
  • I. innovatív finanszírozási módok a sportban
  • J. tudástechnológia és a sport
  • K. innovatív sportlétesítmény-fejlesztés
  • L. innovatív sportszakember-továbbképzési utak és módszerek
  • M. innováció a kiválasztás rendszerében
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!