Sikeres záróvizsgát tett a TF-en Talmácsi Gábor!
2017. január 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeres záróvizsgát tett 2017. január 25-én a Testnevelési Egyetem sportszervező szakán a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor. A jelenleg saját sportvállalkozását és csapatát, a Talmácsi Groupot építő korábbi kiváló sportoló napi szinten dolgozik abban a szakmában, amiben most sikeres záróvizsgát tett.

Sikeres záróvizsgát tett a TF-en Talmácsi Gábor!

Talmácsi Gábor a Dr. Gősi Zsuzsanna egyetemi docens vezette vizsgabizottság előtt felelt a kérdésekre. Szakdolgozatának témája: Hogyan lehet nemzeti siker a gyorsasági motorsport, avagy utánpótlás-nevelés a motorsportban, de a záróvizsgán nem ez, hanem húzást követően a benchmarking illetve a hazai sportszervezetek körében kellett számot adnia tudásáról.  

- Hogy sikerült a vizsga?

- Jól sikerült, de tovább kell fejlődnöm, ám szerencsére meg is van hozzá a kellő motivációm.

- Mi az ami most motivál?

- Szeretnék még tájékozottabb lenni a sport területén. Olyan megoldásokat keresek a motorsportban, ami kedvező az utánpótlásnak.

- Utánpótlás-neveléssel már évek óta foglalkozol, nem?

- Van egy pályánk, vannak edzőink és a motoros mobilpályánkkal rengeteg helyre ellátogatunk országszerte, ahol népszerűsítjük a sportágamat. Ezeken az alkalmakon megismerkedhetnek a gyerekek a motorozás alapjaival.

- Mi a távlati célod?

- Tömegsporttá akarom tenni a motorozást. Furcsán hangzik, de ez lehetséges. Egyelőre nem akarok erről bővebben beszélni, de úgy gondolom, hogy terveink megvalósulása esetén valóban áttörést tudunk elérni a tehetséggondozásban, így remélhetőleg előbb vagy utóbb a versenysportban is. Az alapoktól szeretném elkezdeni a magyar motorsport megújítását. Erre konkrét tervem van, amelynél az üzleti terv összeállt és most a finanszírozás megvalósításán dolgozunk. De emellett nem titkolt célom az is, hogy a versenysportban segítsem az ország érdekit: szeretném, ha a legrangosabb világsorozat egyik állandó állomása a közeljövőben Magyarország lenne.

- A tanulmányaid terén is szeretnél továbblépni?

- Igen. A Magyar Motorsport Szövetség indított egy edzőképzést, a Schola Európa Akadémiával közösen – amelyben a sportszakmai munkát a MAMS irányítja –, ahol lelkes kisdiák vagyok. Azonban a szívem mélyen mindig is a Testnevelési Egyetem hallgatója leszek.

- Miért hangsúlyozod ezt?

- Azért mert most jöttem bele a tanulásba. Célom is van vele. Amikor elkezdtem az egyetemet, még aktív sportoló voltam, most pedig már a menedzsmenttel foglalkozom, így a mesterképzés elvégzése is a terveim között szerepel. Most leteszem a nyelvvizsgáimat, majd folytatom a tanulást a TF-en.  

- Gratulálok és visszavárunk!

- Köszönöm.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!