Klasszis a TFSE kapujában
2017. január 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerűen szerepel a TFSE futsalcsapata az NB II-es bajnokságban, jelenleg a tabella második helyén áll. A nagy menetelés egyik fő letéteményese Szűcs Lajos, a korábbi háromszoros válogatott kapus, aki nagypályás futballkarrierje befejezése után sem tud elszakadni a labdától.

Klasszis a TFSE kapujában (Szűcs Lajos interjú)

Szűcs Lajos, még a Lombard FC Pápa kapujában

A kiváló sportoló pályafutása során német bajnoki címet szerzett, sőt Bajnokok Ligája-negyeddöntőben is szerepelt a Kaiserslauternnel, idehaza pedig kétszer nyert NB I-es bajnokságot és Magyar Kupát, illetve egyszer Szuperkupát a Ferencvárossal, és az Újpesttel is szerzett egy bajnoki aranyérmet. Vele beszélgettünk.

Második helyen állnak a másodosztályú futsalbajnokságban – van innen feljebb?

Nemhogy van, lesz! – vágta rá a 43 esztendős sportember. – Mindenkit le akarunk győzni, egyértelműen a feljutást tűztük ki célul. Remek kis csapatunk van, technikás és elszánt játékosokkal, és örülök, hogy én is hozzá tudom tenni a magamét a sikerekhez.

Honnan jött az ötlet, hogy a TFSE-ben futsalozzon?

Sztranyovszki Márk és Póta Balázs keresett meg, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a csapathoz. Mit mondjak, nem kellett sokáig győzködniük. Szeretem a kihívásokat, ezt is annak tekintettem, boldog vagyok, hogy a TFSE-csapat tagja lehetek.

Véd még az NB III-as Rákosmente együttesében?

Ott már csak szakmai igazgató, vezetőedző és kapusedző vagyok, nagypályás pályafutásom már történelem.

Tényleg? Önt ismerve nehéz elképzelni, hogy negyvenhárom évesen abbahagyja.

Nem volt könnyű megbarátkozni a gondolattal, az biztos. De ez az élet rendje, és hát nem vagyok már hajnali sütés.

A futball szeretete azonban megmarad, nem igaz?

Ez csak természetes. Remek társaságba csöppentem a TFSE futsalcsapatánál, és mint utaltam rá, itt is jelentős célért hajtunk, az élvonalba kerülésért.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!