Van honnan meríteni a tudást
2017. május 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Edzők Társasága javaslatára egyetemünk előkészítőt tart a BSc edző szakra jelentkezők számára biológiából, a négy részből álló program első előadását kedden tartották a Hepp Ferenc teremben. Az eddigi tapasztalatokról, benyomásokról dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettest kérdeztük.

Van honnan meríteni a tudást

„Hihetetlenül nagy az érdeklődés, csaknem mindegyik sportágban jelentős a túljelentkezés, a keddi előkészítőn több mint kétszázan jelentek meg a Hepp Ferenc teremben – újságolta dr. Sterbenz Tamás. – Mivel az érintettek a szakra jelentkeztek, egyelőre nem tudni, hogy az egyes sportágak hány fővel indulhatnak majd el.”

Mint említettük, az előkészítő négy részből áll, ezen a héten kettőt, valamint a jövő héten – május 9-én és 11-én – újabb kettőt tartanak, azt követően pedig a sportági elméleti és gyakorlati vizsgák következnek.

„A BSc edző szak felvételi vizsgája két részből áll össze, biológiából és a választott saját sportágból – folytatta a TF rektorhelyettese. – Május végéig tartanak a vizsgák, a sportági felvételit a Testnevelési Egyetem tanárai a sportági szakszövetségek szakembereivel közösen tartják.”

Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, egyetemünk rektora többször is hangsúlyozta a világszínvonalú képzés fontosságát, és ez az előkészítő is ékes bizonyíték arra, hogy bizony van honnan meríteni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!