Izomedzés felsőfokon
2017. május 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Megjelent A test izomzatának edzése című könyv második, bővített kiadása. Ha valaki szeretne a testével törődni, legjobb, ha ezt szakszerűen, tudományosan alátámasztott edzésmódszerekkel végzi. Ebben segít egyetemünk oktatójának, Bogárdi Istvánnak alapos munkája.

Izomedzés felsőfokon

Köztudott, hogy az elmúlt évtizedekben a szabadidősport területén a legdinamikusabban a fitnesz fejlődik. Tapasztalható ez a gyerekek érdeklődésén át, a sportszergyártók reklámjain keresztül az edzőtermek foglaltságáig mindenütt. Divat lett az edzés. Ennek megfelelően nagyszámú a sportágban jelenlévő edzők és oktatók száma is. Azonban tudni kell, hogy mennyire fontos, hogy ezeket az edzéseket mindenki szakszerűen, tudományosan alátámasztott edzésmódszerekkel végezze. Ehhez ad komoly segítséget Bogárdi István könyve.

A könyv hatalmas mű. Enciklopédikus méretű. A fitnesz elismert szakembere – aki a sportágat a TF-en is oktatja – páratlan precizitású szakmai anyagot állított össze. A könyv kiváló útmutató a sportolók és nem csak a fitneszben érdekelt sportolók részére, hanem bármely sportágat űző számára is, aki szeretné az izomerejét szisztematikusan fejleszteni – írja méltatásában a Magyar Edzők Társaságának főtitkára, Köpf Károly.

Dr. Derzsy Béla egyetemi adjunktus pedig úgy fogalmaz, hogy "szemmel láthatóan a szerző nagy munkát fektetett a tananyag elkészítésébe, és végeredményben egy jól használható szakkönyv lett belőle. Kiemelendő a könyv gyakorlati edzői tevékenység számára megfogalmazott üzenete, ismeretanyaga. Becsülendő, hogy ezzel a könyvvel olyan megbízható tananyagot kapunk, amely mennyiségben és minőségben is magasan megfelel az elvárásoknak."

Mindenkinek jó olvasást és kitartást kívánunk. Utóbbira nem csupán egy a jó edzés esetében, egy ilyen terjedelmű mű alapos átnézésénél is szükség van.

Megtekinthető a borító és három oldal >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!