Az élsport utáni élet
2017. május 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Érdekesnek ígérkező beszélgetésre kerül sor május 9-én, kedden délután háromnegyed öttől a TF Hepp Ferenc termében. A kézilabdasport és a kettős karrier témában világnagyságok beszélgetnek a sportról és az azt követő sikeres életről.

Az élsport utáni élet (TF Esték)

A TF Sportesték keretében Magyarország egyik legsikeresebb csapatsportjának, a kézilabdának a kiemelkedő játékosai és szakemberei érkeznek az egyetem vendégeiként megosztani tapasztalataikat, élményeiket a hallgatósággal. Egyetemünk meghívását elfogadva az eseményén itt lesz:

  • Harsányi Gergely, a magyar kézilabda-válogatott volt csapatkapitánya, a Grundfos Tatabánya Kézilabda Club játékosa, 172-szeres válogatott
  • Kökény Beatrix az FTC kézilabdaszakosztályának női szakág- és utánpótlásvezetője, 245-szörös magyar válogatott, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, 8-szoros magyar bajnok, 7-szeres Magyar Kupa-győztes
  • Kovács Péter európai mesteredző, világbajnoki ezüstérmes, 4-szeres világválogatott, olimpiai 4. hely (1976, 1988), 323-szoros válogatott, vb- ezüstérmes (1986), BEK-győztes (1982, Bp. Honvéd), 6-szoros magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, német bajnok (1990), Német Kupa-győztes (1989), jelenleg a Vasas SC női felnőttcsapatának vezetőedzője

A Testnevelési Egyetem képviseletében részt vesz a beszélgetésen Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke, a magyar férfi és női kézilabda-válogatott volt vezetőedzője; Ökrös Csaba TE tanszékvezető, európai mesteredző és Györfi János európai mesteredző.

A TF Sportesték szervezésének célja, hogy az egyetem hallgatói, kézilabdások és kézilabdás szakemberek innovatív, ösztönző, motiváló gondolatokat kapjanak a sportolói, illetve az azt követő pályafutásuk sikeres felépítéshez.

Az est egyben azt a célt is szolgálja, hogy visszahívja azokat a kézilabdás kiválóságokat, akik a Testnevelési Egyetem keretében végezték el tanulmányaikat. A találkozó célja, hogy induljon meg egy élénk – nemcsak a múltra, hanem a jövő építését is szolgálva - sportági eszmecsere, közösségi élet, erősödjön meg a kézilabdás identitás, hiszen egyre több ország csatalakozik a sportág nemzetközi táborához, és egyre élesebb verseny zajlik a világ elitjében maradásért.

Várunk rendezvényünkre minden, a Testnevelési Egyetemen vagy más felsőoktatási intézményben tanuló, a kézilabda iránt érdeklődő hallgatót, jelenleg is sportoló kézilabdásokat és kiemelten a Testnevelési Egyetemen végzett mesteredzőket, szakedzőket, edzőket és természetesen minden kedves érdeklődőt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!