Elégedett az úszók hozzáállásával Dr. Sós Csaba
2017. augusztus 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Verrasztó Dávid és Hosszú Katinka remeklésével a magyar küldöttség összesen két aranyat, öt ezüstöt és két bronzot gyűjtött össze a budapesti vizes világbajnokságon és ezzel az előkelő kilencedik helyet szerezte meg az éremtáblázaton. Az eredményekben elévülhetetlen érdemei vannak Dr. Sós Csabának is, aki a magyar úszók szövetségi kapitánya és emellett a Testnevelési Egyetem Úszás és Vízisportok Tanszékének vezetője is.

„Több éremre számítottam, a papírforma többet ígért – mondta el a TE tanszékvezetője, Dr. Sós Csaba. – Nyilván valami bejött, álmomban sem gondoltam például a férfi gyorsváltó bronzérmére, de azt sem gondoltam, hogy Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás, akik együtt körülbelül négy éremre voltak esélyesek, egyet sem szereznek.”

Sós ezzel együtt elégedett az úszók hozzáállásával és azt is elmondta, hogy Cseh Lacival kapcsolatban nem volt kérdőjel benne, ő bármikor indul, dobogóra áll.

A kapitány bizakodó a jövőre nézve, ugyanis az indulók közül kétszer annyian úsztak döntőt, mint Rióban. Úgy gondolja, hogy megindult a hazai úszók közt a középmezőny, jól mozognak a fiatalok, és Katinkán kívül is képesek leszünk majd érmeket nyerni.

Elégedett az úszók hozzáállásával Dr. Sós Csaba

Hozzáfűzte, amit Hosszú Katinka nyújt, az emberfeletti teljesítmény, elképesztő, hogy egy nyolcnapos program végén is képes egy ilyen úszással leiskolázni a többieket.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a csapat többi női tagjával is elégedett, Késely Ajna is berobbant a jövő generációjából, mint ahogy a férfiaknál Milák Kristóf vagy Németh Nándor is komoly eredményeket ért el, és érhetnek el a jövőben is.

forrás: nso.hu, m4sport.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!