Megjósolta Baji Balázs óriási sikerét Szalma László
2017. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Világraszóló sikert ért el Baji Balázs a Londonban zajló szabadtéri atlétikai világbajnokságon: a 28 esztendős sportoló hétfőn késő este 13.28 másodperces idejével bronzérmet szerzett 110 méteres gátfutásban!

A viadal 1983 óta íródó történetében ő az első magyar, aki futószámban érmet szerzett! A szenzációs eredmény kapcsán Szalma Lászlóval, egyetemünk atlétika tanszékének vezetőjével beszélgettünk.

„Hétfőn reggel felírtam magamnak, hogy Balázs 13.17-es idővel bronzérmes lesz a száztíz gát döntőjében. Szerencsére csak az időeredményben tévedtem. Azt hiszem, minden sportszerető végtelenül boldog Balázs futása után, óriási élmény volt a versenyzése – mondta Szalma László, a korábbi kiváló távolugró. – A második és a nyolcadik gátnál kicsit hibázott, a futam vége felé a negyedik-ötödik helyen állt, de őrületesen jól hajrázott, fantasztikusan jött le az utolsó gátról. Edzésnaplóm jelmondata volt, hogy akinek nincsenek elérhetetlen céljai, az az elérhetőt sem éri el – hát Balázsnak voltak és vannak céljai.”

Megjósolta Baji Balázs óriási sikerét Szalma László

A rendkívül rokonszenves sportolótól már a döntőbe jutás is megsüvegelendő eredménynek számított, ezért – bevallása szerint – a hétfő esti döntőben felszabadultan futhatott.

„Volt szerencsém többször is látni edzésen, végtelenül céltudatos versenyző és tündéri személyiség – folytatta Szalma László. – Balázs mentálisan is nagyon erős, remek versenyzőtípus, sok szép élménnyel ajándékozhatja még meg a magyar sportrajongókat. Biztos vagyok benne, hogy ez a bronzérem újabb lökést és lendületet ad neki, ami kitart a 2020-as tokiói olimpiáig.”

Baji Balázs egyéni legjobbja – egyszersmind a magyar országos csúcs – 13.15, ezt az eredményt az idei Gyulai Memorialon érte el. Gratulálunk a sikeréhez és kívánjuk, hogy legyenek még hasonló nagy eredményei neki és a magyar atlétikának is!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!