Összdolgozói bejárás a TE építési területén
2017. november 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 6-án összdolgozói értekezletre került sor a Testnevelési Egyetemen, amelynek keretein belül a TE munkatársai is megtekinthették a Sportkórház korábbi területén zajló építkezést, a K épület átalakítási munkálatait és a területen zajló felújítási és átalakítási munkák állását.  

A bejárás előtt Dr. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, hogy az építkezések zajlanak, az első felújított Hauszmann-villa és a benne lévő Sport-táplálkozástudományi Központ átadásra került. Emellett felhívta a figyelmet arra a fontos momentumra, hogy a Testnevelési Egyetem az elmúlt hónapokban korábban nem látott vagyongyarapodáson esett át. A TE rektora többek között elmondta: „Egy ilyen építkezéssel, egy több mint 50 milliárdos beruházással a magyar sportnak kell jól járnia, ennek érdekében minden szakmailag megalapozott kérést igyekszünk figyelembe venni. Ez egy példa nélküli beruházás. Kancellár úrral két héttel ezelőtt írtuk alá azt a megállapodást, amelyben a Sportkórház korábbi területének használatát a magyar állam ránk ruházta. Ez nagy öröm. A vagyonunk megkétszereződött és ez komoly eredmény véleményem szerint. A saját területén mindenkinek figyelembe vesszük a javaslatait és az egyetem vezetése azon dolgozik, hogy azokat a forrásokat megszerezze, amelyek minden egyes terület világszínvonalú munkáját segíthetik.”

A folytatásban a beruházási programiroda igazgatója, Gyetvai Árpád tartott egy áttekintő értékelést az építkezés állásáról, de előbb gratulált a jelenlévő Dr. Mocsai Lajos rektor úrnak és Dr. Genzwein Ferenc kancellár úrnak újraválasztásukhoz.

Összdolgozói bejárás az TE építési területén (Gyetvai Árpád)

Azt már korábban tudtuk, hogy a tervek szerint 2022-ig befejeződő beruházásnak melyek a főbb pontjai, de most új látványtervekkel és az építkezés részleteivel alátámasztva mutatta be a programiroda vezetője a legfontosabb elemeket, amelyek a következők:

  • A sportkórház 12 éve félbe hagyott központi épületéből megszületik a TE több mint 16 ezer négyzetméteres új főépülete. Ahogy a bejáráson később kiderült, az építkezés jelenleg nagy erőkkel zajlik.
  • A sportkórház területén levő Hauszmann-villák felújításával egy sporttudományi központ jön létre négy laborépülettel, valamint egy helyreállított történeti kerttel és közparkkal 30 ezer négyzetméteren, amelyből az első átadása két hete megtörtént.
  • A TE jelenlegi 30 ezer négyzetméteres területén többszintes sportközpont épül, szinte valamennyi sportágat lefedő sportterekkel. A rövid prezentációban ebből több új képpel, látványtervvel kaphattak ízelítőt az érdeklődők és az is szóba került, hogy milyen színekkel lehet esetlegesen megkülönbözteti a hatalmas komplexum különböző területeit.
  • A Csörsz utcai sporttelep ugyancsak 30 ezer négyzetméteres területe egy multifunkcionális sportcsarnokkal, egy atlétikai és egy futballpályával újul meg. A beszámolóban elhangzott, hogy a futballpálya megfelelő méretű, a centrum pedig ultramodern lesz.
  • A Déli pályaudvar üzemi területein a használaton kívüli, jelenlegi rozsdaövezet területén a nagyközönség számára is nyitott sportpályák és zöld területek jönnek létre.

Az ismertető után a Testnevelési Egyetem dolgozóinak nagy csoportja meglátogatta az építési területet, megtekintette az átalakulóban lévő K épületet és bejáráson vett részt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!