Utolsó útjára kísértük...
2018. március 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 9-én, pénteken délben sokan voltunk a Farkasréti temető ravatalozójánál, ahol a TF gránit diplomás volt diákjától és oktatójától, Dr. Lindner Ernőné Gecső Zsuzsannától búcsúztunk. Zsuzsi néni 103 évet élt, amiért nem csak családja, de mi ismerősei is hálásak lehetünk, hiszen derűt, hitet és szeretetet sugárzó alakja sokaknak volt meghatározó az elmúlt évtizedekben.

Utolsó útjára kísértük...

Megható volt látni azt a hatalmas mennyiségű virágot és koszorút, ami a ravatalozót borította. Volt iskolája, a Budai Nagy Antal Gimnázium részéről elhangzott emlékezés és méltatás mellett megszólaltak azok a hölgyek is, akiknek Zsuzsi néni éveken keresztül - még 98 éves korában is - „szeretet tornát” tartott a Szent Margit Gimnáziumban, amely nem csak testi, hanem lelki épülésüket is szolgálta.

Nagyon megkapó volt az a derű, ami sugárzott a jelenlévőkből. Mindez talán hihetetlennek és furcsának tűnik egy temetésen, de mindenkinek annyi szép emléke van Zsuzsika néni kivételes személyiségéről, hogy vélhetően ez váltotta ki ezt a derűs hangulatot. A másik pedig az a mérhetetlen és mély hit, ami Zsuzsika nénit jellemezte mind a 103 évén keresztül. Ez az élő hit nem csak keresztülsegítette élete nehezebb évein/periódusain, hanem az egész családot és a jelenlévőket is áthatotta: belenyugodni Isten akaratába és megköszönni azt, hogy ilyen sokáig élt és „szórta”szeretetét az emberekre.

A Testnevelési Egyetem nevében a Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság és az Alumni részéről Nemerkényi Krisztina, Mikolovics Zsuzsa és Fazakas Mónika helyeztünk el koszorút.

Isten nyugosztalja Zsuzsi nénit!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!