Három nap tömény kosárlabda vasárnaptól!
2018. május 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vasárnaptól, május 13-15. között a Testnevelési Egyetem és az NKE közösen rendezik meg a Kosárlabda MEFOB Döntőt, Magyarország legnagyobb egyetemi sport rendezvényét. A finálé helyszíne az Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportközpontja a Ludovika téren, ahol a nőknél a TFSE mellett a Deberceni Egyetem, a Szegedi RSC és a Közgáz, míg a férfiaknál a Miskolci Egyetem, a BME-MAFC és a Nyíregyháza szerepel a Final Fourban. 

Három nap tömény kosárlabda vasárnaptól (MEFOB)

A bajnokság alapszakaszában a TFSE női és férfi együttese egyaránt az első helyen zárt, így esélyesként várjuk a háromnapos eseményt. A TFSE női együttese ráadásul címvédőként, szép sorozat után és annak folytatásának reményében lép pályára. 

A részletes program:

  • 2018. május 13., vasárnap
    • 16:45 Megnyitó
    • 17:30 TFSE – Debreceni Egyetem (N)
    • 19:30 TFSE – Miskolci Egyetem (F)
  • 2018. május 14., hétfő
    • 17:00 Szegedi RSC – TFSE (N)
    • 19:00 BME-MAFC - TFSE (F)2018. május 15., kedd
    • 16:00 TFSE - Közgáz SC és DSK (N)
    • 18:00 TFSE - Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület (F)
    • 20:00 Eredményhirdetés

Végezetül következzen egy kis esélylatolgatás a női csapat vezetőedzőjétől és a TFSE férfi együttesének csapatmenedzserétől.

Három nap tömény kosárlabda vasárnaptól (lányok)

Magyar Bianka (TFSE) vezetőedző: Az alapszakaszban és a keresztjátékban fölényes győzelmeket aratva jutottunk be a négyes döntőbe. A másik három csapat a keleti csoportból érkezik, ellenük még nem játszottunk ebben az évadban. Szeretnénk "hazai" környezetben zsinórban negyedszer is megnyerni a bajnokságot, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Évről évre erősödik a bajnokság, kiélezett küzdelmekre számítok, céljaink eléréséhez szükség lesz a TF-es buzdításra vasárnaptól az új NKE-csarnokban. Hajrá TF!

Három nap tömény kosárlabda vasárnaptól

Baksa Szabolcs (TFSE) csapatmenedzser: Nagy öröm számunkra, hogy egymást követő harmadik évben is sikerült bejutnunk a Négyes Döntőbe. Sajnos az elmúlt két finálé nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, így már nagyon éhesek vagyunk a sikerre. A csapat magja megmaradt az évek során, de mindig történtek változások a keretben. Azt gondolom az idei csapatunk most ért össze annyira, hogy az év legjobb teljesítményét tudjuk majd kihozni magunkból. Három nagyon erős, jó erőkből álló, felkészült ellenféllel kell majd megküzdenünk. Véleményem szerint nincs kimondott esélyes a tornán, bárki elkaphat bárkit. A pillanatnyi forma és az, hogy ki tudja tovább fenntartani a koncentrációt fogja eldönteni a mérkőzések végkimenetelét. Mi csak saját magunkkal foglalkozunk, a saját játékunkra összpontosítunk, hogy ki tudjuk hozni a keretben rejlő lehetőségeket. Bízunk egymásban, motiváltak vagyunk, nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a Döntő. Reméljük minél többen látogatnak majd ki a mérkőzésekre, és buzdítanak majd minket. Nagy szükségünk lesz rá!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!