Sportinno fotógaléria: A hagyományteremtés útján
2018. június 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében egy hónapja, május 9-10-én rendezték meg a ferencvárosi Groupama Arénában a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. Eltelt tehát négy hét, egy hónap az esemény befejezése óta, ezért úgy gondoltuk, röviden érdemes visszatekinteni hazánk legnagyobb sporttudományos konferenciájára.  

A hagyományteremtés útján

A Sportinno óta eltelt hetekben is érkeztek és érkeznek egyetemünkre a jókívánságok, hazai és külföldi cégvezetők egyaránt elismerőleg beszélnek a kétnapos rendezvényről, annak szervezéséről és színvonaláról. Húsz cég vett részt a széles spektrumú konferencián, amelyen összesen százhat előadás hangzott el. Az esemény szerves részét képezte a Barcelonából érkező sztárvendégek „vezette” edzőképzés, amely a magyar labdarúgó-társadalomban és a hazai sajótban egyaránt kiemelt figyelmet kapott. Joggal, hiszen Prukner László vezetésével több mint ezer ember hallgatta a világ egyik élklubjának legendáit az összejövetelen. Emellett nagy sikert aratott a szinvonalas fotókiállítás, a Németh Ferenc-díj megrendezése is. 

„A Sport és Innováció Konferenciával a hagyományteremtés volt a célunk, s a jelek szerint jó úton járunk álmunk megvalósítása felé – mondta megkeresésünkre Kádár Judit, a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője. – Ez a közeg, ahol egyszerre találkozik a nemzetközi cégek és a sportszervezetek kutatói, oktatói és tudományi csoportja, nos, szerintem egyedülálló. Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen színvonalas konferenciát rendeztünk, valamint az, hogy immár öt sportág – a labdarúgás, a vízilabda, a kézilabda, a jégkorong és a röplabda – képviseltette magát a tudomány és az innováció színpadán.”

A hagyomány pedig tovább él, hiszen ilyen sikerek után jövőre bizonyára harmadszor is megrendezik a konferenciát.

A következő galériában felidézzük a Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia néhány emlékezetes pillanatát. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!