Magyar előadások a Sportmenedzsment Vilagkonferenciáján
2014. október 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Madridban rendezett konferenciára a világ minden tájáról érkeztek a sportmenedzsment oktatásával és kutatásával foglalkozó szakértők. A plenáris ülések előadói között nem kisebb szaktekintélyek szerepeltek, mint Holger Preuss (akinek könyve, az Olimpiai játékok gazdasági háttere, magyarul is megjelent) a mega-sportesemények gazdasági hatásának szakértője, valamint Emilio Butragueno, a Real Madrid legendás játékosa és jelenlegi egyik vezetője, aki a klub világhírének titkáról beszélt.

A szekcióban a számos tengerentúli és ázsiai előadó között hazánkat a TF színeiben Sterbenz Tamás és Gulyás Erika, valamint a Pécsi Egyetemről Kajos Attila és Marton Gergely képviselték. Egyetemünk megbízott vezetője a jó kormányzás és a sportmenedzseri döntések közötti összefüggéseket mutatta be, míg Gulyás Erika a magyar élsport versenyképességéről tartott sikeres előadást. A pécsi kollégák a magyar sportmenedzsment képzési struktúrájáról és hazai szakirodalmi hátteréről végzett kutatásukat ismertették.

Az eseménynek az a madridi Európa Egyetem adott helyszínt, melynek közös graduális sporttudományi képzése működik a Real Madrid klubjával, így nem is záródhatott volna máshol a konferencia, mint a Bernabeu Stadionban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!