Kezdetét vette a "Pro Safe Sport for Young Athletes" projekt
2014. február 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 28-án és 29-én tartotta Bécsben első munkamegbeszélését a "Pro Safe Sport for Young Athletes (PSS)" projekt konzorciuma.

Az Európai Bizottság által társfinanszírozott projekt vezetője az Európa Tanács Bővített Sport Részegyezménye, az EPAS. 14 partnerszervezettel együtt fogja megvalósítani a projektet, köztük Karunkkal. A projekt résztvevőinek első találkozóján intézményünket Bardocz-Bencsik Mariann, a Nemzetközi Igazgatóság ügyvivő szakértője képviselte.

Kezdetét vette a "Pro Safe Sport for Young Athletes" projekt

A projekt fő célja az utánpótlás korú sportolók fizikai és morális sértetlenségéért harcolni különböző, az ő védelmüket célzó kezdeményezések támogatásával. A projekt alatt kidolgozásra fog kerülni egy, a sportolók egészségéről és biztonságáról szóló figyelemfelhívó eszköztár, valamint egy önértékelő eszköz olyan sportszervezetek számára, amelyek fiatal sportolókkal dolgoznak. Ez az eszköz is az egészség és biztonság témakörében fog útmutatásul szolgálni. Szintén projektcél, hogy egy formális kapcsolati hálót alakítson ki az érintett szervezetek számára, amely egyben virtuális információs központul is szolgálna a jövőben.

A bécsi találkozó az osztrák Sportok Házában került megrendezésre az EPAS szervezésében. A megbeszélést Michael Trinker úr, az EPAS osztrák munkatársa vezette. A két nap alatt a résztvevőknek lehetőségük volt megismerkedni egymással és a projekt témájával is. Első nap a találkozó vendége volt Elena Rapti, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének görög tagja, aki megosztotta a résztvevőkkel tapasztalatait a gyermekek zaklatása, illetve a velük szembeni nemi erőszak elleni küzdelem témakörében.

Kezdetét vette a "Pro Safe Sport for Young Athletes" projekt

A bevezető előadások után a résztvevők kisebb csoportokban dolgoztak a projekt témakörének még jobb megismerése érdekében. Ezután Trinker úr beszélt a projekt kommunikációs tervéről és az időtervről. A tervben szerepel négy workshop és két tréning, amelyeket 2014 májusa és 2015 júniusa között kell megvalósítani.

Az előzetes programtervezet szerint egy workshop Karunkon fog megrendezésre kerülni. Erről a későbbiekben a honlapon további információkat fogunk közölni.

A projektről bővebb információkat tudhatnak meg az érdeklődők annak már működő Twitter oldalán, és hamarosan induló weboldalán, illetve Facebook-oldalán.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotók: Michael Trinker

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!