Tanácskozás az egyetem 90 éves jubileuma alkalmából
2015. december 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Megújulásra, támogatásra számíthat a magyar sport és tudomány fellegvára, a Testnevelési Egyetem, erősödőben a magyar sportdiplomácia, új ösztöndíjak, programok, korszerű és biztonságos létesítmények, rangos nemzetközi világesemények sora jelzi, jó úton halad a magyar sport – hangsúlyozta Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a Testnevelési Egyetemen megtartott ünnepi tanácskozáson 2015. november 27-én, Budapesten.

Tanácskozás a Magyar Tudomány Ünnepe és a Testnevelési Egyetem 90 éves jubileuma alkalmából

Az egész napos konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe és a Testnevelési Egyetemen fennállásának 90. évfordulója alkalmából rendezték meg.

Az államtitkár kiemelte: a mai alkalommal (immár 2014. szeptembere óta) a magyar sport egyik bástyáját, tartóoszlopát önálló egyetemként ünnepelhetjük. Azt az intézményt, amely az egykori és a leendő olimpikonok, világbajnokok, szakedzők, pedagógusok Alma Matere. A magyar sport nagyszerű pillanatai nem csak itt a teremben, a sportintézményekben, vagy a szakmai konferenciákon jelentenek sokat, hanem határon innen és túl valamennyi magyarnak adnak közös sikert, tartást és önfeledt örömet.

Remélt jövőnk egy egészséges, fizikailag és mentálisan teherbíró társadalom, ahol minél többen és minél többször osztoznak a testmozgás és a közösségi sportolás önfejlesztő és közösségformáló örömében. Ahogy az intézményalapító egykori vallás és közoktatási miniszter gróf Klebelsberg Kuno óhajtotta: egy erősebb és egészségesebb magyar nemzet – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar kormány továbbra is prioritásként kezeli a sport támogatását, s ezzel több évtizedes adósságot, mulasztást orvosol.

A tanácskozáson a sporttal összefüggő aktuális egészségügyi, gazdasági, társadalmi témákkal kapcsolatban hallgathatnak előadást a résztvevők.

forrás: kormany.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!