A Partiumi Keresztény Egyetem képviselőinek látogatása
2016. április 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem folyamatosan bővíteni kívánja nemzetközi kapcsolatrendszerét, mind a Kárpát-medencei magyar oktatási nyelvű egyetemek, mind pedig a nyugat-európai egyetemek körében. Ezen törekvéshez illeszkedik a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem által kezdeményezett kapcsolatfelvétel.

Az egyeztetésen részt vett többek között Tőkés László püspök úr a PKE elnöke és Dr. Pálfy József rektor, valamint a TF részéről Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor úr és Dr. Genzwein Ferenc kancellár úr.

 

A Partiumi Keresztény Egyetem képviselőinek látogatása

Mindkét egyetem számára kiemelt jelentőségű a magas színvonalú képzés, valamint a határokon átívelő nemzeti összetartozás erősítése, ezért az egyetemi vezetők tárgyalást folytattak az együttműködés lehetséges területeiről. Egyúttal kifejezték azon szándékukat, hogy a kölcsönös előnyökön alapuló partnerség elvei mentén együttműködnek minden olyan területen, amely mindkét felsőoktatási intézmény oktatási és kutatási színvonalának emelését szolgálja. Továbbá megállapodtak abban, hogy az együttműködés részleteit közösen kidolgozzák és a gyakorlati megvalósulás érdekében közös intézkedéseket hoznak.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!