Ülésezett a Szenátus
2015. február 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Múlt szerdán, január 28-án tartotta a Szenátus soron következő ülését.

A legfontosabb napirendi pont az Egyetem új SZMSZ-ének elfogadása volt, amelynek átbeszélése jó 2 órát tartott.  Az biztos, hogy a Kancellária több hónapon keresztül hatalmas munkát végzett, amikor a több mint kétszáz oldalas anyagot elkészítette és a Szenátus elé hozta. Így az ülésen már csak kisebb finomításokra, pontosításokra volt szükség. A Szenátus tagjainak többsége írásban - és néhány esetben, szóban - kérte a változtatásokat, amelyek nagy többségét később meg is szavazta. Bár az SZMSZ néhány része csak később - július 1-én - lép életbe, az oktatást és a működést érintő részek miatt most volt szükséges dönteni a kérdésben.

A következő pontban a docensi pályázatok elbírálására került sor. A szavazás kissé elhúzódott, mert egyszerre 10 főre kellett szavazni. Végül a bíráló bizottság által elfogadottnak tartott jelöltek mindegyike megkapta a bizalmat a szenátusi tagok többségétől.

A Rector Emeritus cím új dolognak számít a Testnevelési Egyetem életében. A cím megalapítása azonnal együtt járt egy korábbi rektor új címre történő felterjesztésével. A Szenátus pedig elsöprő többséggel szavazta meg ezt a címet - először az egyetem életében - Dr. Istvánfi Csabának, a TF korábbi rektorának. Mivel közben felmerült, hogy a Semmelweis Egyetemről történt leválásunk után nem minden ott lévő, ill. használatos cím megjelenése automatikus a TF életében, ezt a szavazást még meg kell erősítenie a Minisztériumnak is.

A napirendi pontok fontossága miatt hosszúra (csaknem 4 órásra) sikeredett ülés végül 17.40-kor fejeződött be.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!