Gerinctorna és jóga szenioroknak
2015. március 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2015 februárjában indult meg a szenior korúaknak a Testnevelési Egyetemen a gerinctorna és a jóga. Heti 1-1 alkalommal várják a nyugdíjasokat ezekre a foglalkozásokra, amelyeket szakemberek vezetnek, és amelyen az egyetem rekreáció szakos hallgatói segítik az idősebbek mozgását.

Remélem, lassan hozzászokom az izomláz érzetéhez

Emellett kéthetente folytatódik a korábban már megszokott, szintén ezen korosztály érdeklődésére igényt tartó előadás-sorozat, amelyre hétfőnként a TF Aulájában kerül sor.

Kedd délután 4 óra után futok össze Katalinnal, aki éppen kifelé tart a Barakk épület 1-es terméből, ahol gerinctornán vett részt. Megkérdezem, hogy tetszett az óra. "Ez a kedd délutáni 1 órás gerinctorna, amelyet egy nagyon helyes, fiatal gyógytornász, Enikő tart, nagyon tetszik. Nagyszerű mozgási lehetőség ez a nyugdíjasoknak. (A pénteki jógára sajnos nem tudok eljárni.) Az első alkalommal - bevallom - kicsit szenvedtem, mert annak ellenére, hogy nagyon változatos nyújtó- és egyensúly gyakorlatokat csináltunk, nekem, aki nem szoktam tornászni, kicsit soknak bizonyult. Pihenő nélkül dolgoztuk végig az 1 órát. Az viszont jó, hogy nagyon változatos gyakorlatokat csinálunk, így nem válik monotonná, unalmassá.

Az ezt megelőző órán labdával dolgoztunk, így játékosabb volt a foglalkozás. Ma körülbelül 18-20 fő mozgott a szőnyegeken, ill. távozott a teremből, kellőképpen kifáradva. Örülök, hogy 4-5 hallgató is figyelemmel kíséri a foglalkozásokat. Ez egy kicsit fegyelmez minket, hogy végre is hajtsuk a kapott instrukciókat! Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy szakszerű irányítással mozoghatok, az egészségem érdekében. Remélem az izomláz érzetéhez is lassan-lassan hozzászokom.

Járok a hétfői előadásokra is. Jó az 5 órai időpont, mert időben hazaérve, még vacsorát tudok adni a családnak is.  Már várom a következő előadást! Úgy tudom, Halász Judit jön. Ja, és újabb lehetőségeket is ajánlanak: jövő kedden délelőtt Monspart Sarolta vezetésével.* Csak legyen időm mindezeken részt venni" teszi hozzá mosolyogva, majd könnyed léptekkel elindul hazafelé.

* 2015. március 10. (kedd) 9.00-11.00: Gyalogló Klub a Margitszigeten az Országos Egészségfejlesztési Intézet szervezésében. Edző: Monspart Sarolta. Az edzés ingyenes. Találkozó: Margitszigeti Atlétikai Centrum (MAC), azaz a volt Úttörő-stadion. Megközelíthető a 4-es, 6-os villamosokkal, a Margitsziget megállótól gyalog; az Árpád-hídtól a 26-os autóbusszal. A klubfoglalkozásokat rossz idő estén is megtartják!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!