Ünnepelt a Sportjáték Tanszék
2014. november 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF Sportjáték Tanszékén évek óta hagyomány, hogy az őszi időszakban az idősebb, nyugdíjas kollégák a mai, aktív tanárokkal találkoznak. Minden évben van apropója nemcsak a kötetlen beszélgetésnek, hanem az ünneplésnek is.

Ünnepelt a Sportjáték Tanszék

Idén külön köszöntöttük Verbényi József urat, aki ebben az évben töltötte be 90. életévét. Verbényi Józsefet az 1956-os forradalom után nem kívánatos személynek ítélte meg az akkori TF vezetése, és ezért el kellett hagyni az általa nagyon szeretett főiskolát, ahol a kosárlabdázást tanította. Sajnos betegsége miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepségen, ezért felesége, Etelka és fia, László személyében volt képviselve. Bacsó István 80. születésnapja alkalmából kapta a kollektíva kis ajándékát. Bacsó tanár úr a labdarúgás tantárgyat tanította a TF-en, nyugdíjas korában is sokáig visszajárt, elsősorban az angol nyelvű képzésen oktatott. Kovács László tanár úr 75 éves lett ebben az évben. A kézilabdázás egyik, ha nem a legnagyobb, hazai és nemzetközi szinten elismert szaktekintélye, a mai napig óraadóként segíti a tanszék oktatói munkáját. Garamvölgyi Mátyás és Ránky Mátyás tanár urak 70. születésnapjukat ünnepelték a jelenlévőkkel. Garamvölgyi Mátyás a röplabdázás, Ránky Mátyás a kosárlabdázás „professzorai” voltak.  A fiatalabb generációi tagjai közül Bunda Györgynét, Mocsai Lajost és Németh Lajost köszöntötték 60. születésnapjuk alkalmából.  A régi tanáraink, kollégáink közül velünk volt Bácsalmási László, Fekete Béla, Gölt Béla, Halmos Imre, Jákfalvi Béla és Zalka András, intézményünk volt rektora is.

A baráti összejövetelt megtisztelte jelenlétével Sterbenz Tamás ideiglenes intézményvezetőnk és Mocsai Lajos rektorjelöltünk is.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, részvételét, és nagyon bízunk abban, hogy még hosszú-hosszú évekig együtt marad tanszékünk jelenlegi összetétele, fiatalokkal és idősebbekkel együtt!

Németh Lajos

[nggallery id=263]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!