Nemzetközi hallgatók évzáró vacsorája
2015. január 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ebben a félévben 18 külföldi hallgatónak adatott meg a lehetőség, hogy a Testnevelési Egyetem falai között koptathassa a padokat. A nemzetközi diákok az Erasmus+ és a brazíliai "Tudomány határok nélkül" programoknak, valamint a kétoldalú partneregyezményeinknek köszönhetően érkeztek egyetemünkre fél, vagy egy évre. Az ünnepélyes vacsora közben a hallgatók örömmel emlékeztek vissza az elmúlt évben tanultakra, és egyhangúan állítják, hogy nagyon hasznos az a tudás, amit a képzés végeztével majd hazavisznek magukkal saját országukba.

Nemzetközi hallgatók évzáró vacsorája

18 főből most hatan búcsúznak, helyükre februártól új diákok érkeznek. Ennek alkalmából december 16-án egy nemzetközi vacsora keretében búcsúztattuk el a szívünkhöz nőtt diákokat. Ezen minden diák képviselhette országát az általa elkészített nemzeti ételekkel.

A finomságok hosszú sorából néhány a teljesség igénye nélkül: nagy népszerűségnek örvendett a nikujaga leves Japánból, a buggyantott tojás és csirkeláb leves Tajvanból, a manti nevezetű tésztaétel és a baklava édesség Törökországból, illetve a brazíliai Escondidinho de carne tepsiben készült húsos főétel a szintén brazil brigadeiro desszerttel.

A magyar ételek közül gombapörköltet, palacsintát, kolbászt, töpörtyűt kóstolhattak meg diákjaink.

Külön köszönet illeti az Erasmus mentorokat és az Erasmus hallgatókkal foglalkozó Nemzetközi Igazgatóság tagjait az esemény szervezésért.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!