Étrend-kiegészítők a sportban, hitek és tévhitek
2019. április 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

„Étrend-kiegészítők a sportban, hitek és tévhitek” címmel szervez konferenciát a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központja és a Magyar Sporttudományi Társaság Sporttáplálkozási Szakbizottsága.

MSTT étrendkiegészítő konferencia

A 2019. május 2-án megrendezésre kerülő esemény célja egyrészt, hogy eloszlassa az étrend-kiegészítők sportbeli alkalmazásával kapcsolatos tévhiteket, másrészt pedig hiteles, a legújabb tudományos eredményeken alapuló információkkal lássa el a sportszakembereket.

A konferencia programja rendkívül gazdag, az érdeklődők megismerkedhetnek többek között az étrend-kiegészítők helyével és szerepével a sportban, megtudhatják miként érdemes kiválasztani azokat annak érdekében, hogy alkalmazásuk egyszerre támogassa az egészséget, a teljesítményt és minimalizája a vétlen dopping kockázatát. Információt kap a hallgatóság emellett arról is, hogy milyen evidenciák állnak rendelkezésre a teljesítményfokozás céljából alkalmazott étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban, továbbá, hogy milyen intézkedéseket tesznek a gyártók a sportolók védelme érdekében.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés és részletes program a Magyar Sporttudományi Társaság honlapján.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!