Diplomaosztó a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamon
2019. június 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 4-én, kedden tartották a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) által szervezett Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) oklevélátadó ünnepségét. Az eseményen Dr. habil Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, Dr. habil Kádár Judit, az NKI igazgatója, Prof. Koller Ákos, a tudományos tanács elnöke, Dr. Dóczi Tamás egyetemi docens és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, doktorandusz, a TE nagykövete képviselte egyetemünket.

Diplomaosztó a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamon

A NET-es hallgatók mellett a Testnevelési Egyetem és a National Taiwan Sport University közös szervezésében megrendezett nemzetközi sportedzői duális képzésén végzett hallgatója is átvehette diplomáját. A tajvani egyetem képviseletében Dr. Shih-Chung Cheng dékán vett részt az eseményen, aki a végzett tajvani hallgató (Li Shuting) bizonyítványának átadásában is segédkezett.

Az edzőképző programban az idén tavasszal húsz ország (Bhután, Türkmenisztán, Zimbabwe, Zambia, Banglades, Zöld-foki-szigetek, Kolumbia, Észak-Macedónia, Srí Lanka, Irán, Botswana, Dominika, Észak-Korea, Szudán, Belize, Kazahsztán, Mongólia, Pakisztán, Maldív-szigetek, Etiópia) 22 hallgatója vehette át edzői oklevelét összesen öt sportágban (kosárlabda, kézilabda, röplabda, labdarúgás, tollaslabda, cselgáncs). A kézilabda specializáción részt vevő hallgatók megtekinthették a Final Four mérkőzéseit a Papp László Budapest Sportaránéban, a labdarúgók pedig többek közt a Ferencváros, a Budapest Honvéd, a Vasas és az Újpest korosztályos csapatának edzéseibe nyerhettek betekintést. A röpladások a válogatott edzéseit is megtekinthették, s a cselgáncsosok is láthatták, hogyan edzenek az olimpiai központban Magyarország legjobbjai.

A résztvevők közül sokan előzőleg nem jártak Európában, és többen ki is használták szabadidejüket, hogy más európai vásorba is elutazhassanak. A 12 hét alatt megismerték Budapestet és számos vidéki városunkat, ellátogathattak az Aggteleki Nemzeti Parkba, ahol barlangkiránduláson vehettek részt, majd Miskolctapolcán a barlangfürdőben pihenhették ki fáradalmaikat.

Az itt töltött idejükről a Maldív-szigeteki Amminath Siyana egy rövid videót is összeállított:

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!