Elhunyt Bruno Grandi
2019. szeptember 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hosszan tartó betegség után 85 esztendős korában szeptember 13-án elhunyt Bruno Grandi, a Testnevelési Egyetem Honoris Causa Doktora.

A világhírű olasz sportdiplomata sikerekben gazdag pályafutása során 1977 és 2000 között az Olasz Tornaszövetség elnöke volt, 1987 és 2005 között az Olasz Olimpiai Bizottság alelnökeként dolgozott, 1997-től 2016-ig elnökként irányította a Nemzetközi Tornaszövetséget, 2000 és 2004 között tagja volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. 2001-ben beválasztották a Nemzetközi Torna Hírességek Csarnokába.

 Elhunyt Bruno Grandi

Tíz évvel ezelőtt prof. dr. Hamar Pál, a Testnevelési Egyetem jelenlegi oktatási rektorhelyettese, az MTA doktora terjesztette fel a Doctor Honoris Causa címre. Akkor ezt írta Bruno Grandiról:

„Professzor úr munkássága során számos ponton segítette az Egyetem jó hírének növelését. Tanszékünk tanárainak és hallgatóinak nyújtott segítő kezet edzői, bírói és sportpályafutásuk során. Mindezek figyelembevételével javaslattevőként személyesen, illetve a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék vezetőjeként egyaránt jó szívvel terjesztem fel Prof. Bruno Grandit az Egyetem érdekében kifejtett tevékenysége alapján a Doctor Honoris Causa kitüntető címre. (…) Elnök úr nemzetközi elismertsége, a nemzetközi sportmozgalomban betöltött korszakos munkássága jó ajánlólevél ahhoz, hogy Egyetemünk díszpolgárává, ezáltal nagykövetévé váljon.”

Isten nyugosztalja a kiváló sportdiplomatát! 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!