Nagy sikert aratott a 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia
2019. október 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt héten rendezték meg immár harmadik alkalommal a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amelynek a két Groupama Arénában tartott rendezvény után most elsőként adott otthont a Testnevelési Egyetem új campusa. Mintegy négyszáz regisztrált vendég érkezett az eseményre 16 országból. 

Nagy sikert aratott a 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának csapata (balról a 3. Kádár Judit)

A kétnapos konferencia valójában háromnapos volt, mivel az úgynevezett nulladik napon a TE fogadta a külföldi intézményi partnerek és néhány diplomáciai testület képviselőit is.

„Kihívás és könnyebbség is volt a szervezésben, hogy ezúttal a TE campusán rendezhettük meg a konferenciát – mondta Dr. Kádár Judit, a Testnevelési Egyetem nemzetközi igazgatója. – A Nemzetközi Partnernapon számos delegációval tárgyalt az egyetem a meglévő partnerkapcsolatokról, illetve azok kapcsán a következő lépések megtervezéséről. Ezek a tárgyalások a konferencia első és második napján párhuzamosan folytatódtak, az osztrák és a kolumbiai nagykövetasszony személyesen vett részt az eseményen. A legnépesebb delegáció Albániából érkezett, s örömmel konstatáltuk, hogy új partnerek – például Ukrajnából, Svájcból és Máltáról – is konstruktív megbeszéléseken vettek részt.”

A szakmai kapcsolatfejlesztésre és a további kapcsolatrendszerek kiépítésére a workshopokban is nyílt lehetőség, az első napon előfordult, hogy százan is részt vettek egyes workshopokban. A 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia – amelynek szervezésében a Testnevelési Egyetem 30-40 munkatársa működött együtt nagy energiákkal – megnövekedett számú TE-s hallgatónak segített hasznos és értékes tapasztalatokkal és szakmai kapcsolatokkal gazdagodni.

A pozitív honi és külföldi visszajelzések révén remélhetjük, hogy jövőre negyedszer is lesz Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia a Testnevelési Egyetemen.

Galéria az első nap pillanataiból

Galéria a második napon készült képekből

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!