A táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai
2019. december 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Budapesti Gazdasági Egyetem közös szervezésében december 5-én rendezték meg a Táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai című konferenciát, amely az elmúlt évtizedek táplálkozástudomány területén történt eseményeket, változásokat és az aktualitásokat mutatta be.

A táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai

A konferencia három modulból állt. Az elsőben az OGYÉI Táplálkozástudományi Főigazgatóságának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztérium, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vezetői és munkatársai tartottak előadásokat. A második modulban öt nagy hazai egyetem – Semmelweis Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ – elismert vezetői, egyben egyben oktatói adtak elő, akik a táplálkozástudomány és az egyetemi oktatás kapcsolatát járták körül. Prof. Dr. Martos Éva előadásában bemutatta a központ tevékenységét, valamint az idei tanévben először elindult sport-specifikus dietetikai szakirányú továbbképzést. A konferencia utolsó moduljában a szakmai szervezetek voltak a fókuszban, amelyek munkájukkal kiemelkedő tevékenységet folytatnak a táplálkozástudomány területén.

Ennek megfelelően beszámolt aktuális tevékenységéről a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság, valamint a TÉT Platform.

fotó: Freepik

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!