Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Budapesti Gazdasági Egyetem közös szervezésében december 5-én rendezték meg a Táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai című konferenciát, amely az elmúlt évtizedek táplálkozástudomány területén történt eseményeket, változásokat és az aktualitásokat mutatta be.
A konferencia három modulból állt. Az elsőben az OGYÉI Táplálkozástudományi Főigazgatóságának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztérium, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vezetői és munkatársai tartottak előadásokat. A második modulban öt nagy hazai egyetem – Semmelweis Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ – elismert vezetői, egyben egyben oktatói adtak elő, akik a táplálkozástudomány és az egyetemi oktatás kapcsolatát járták körül. Prof. Dr. Martos Éva előadásában bemutatta a központ tevékenységét, valamint az idei tanévben először elindult sport-specifikus dietetikai szakirányú továbbképzést. A konferencia utolsó moduljában a szakmai szervezetek voltak a fókuszban, amelyek munkájukkal kiemelkedő tevékenységet folytatnak a táplálkozástudomány területén.
Ennek megfelelően beszámolt aktuális tevékenységéről a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság, valamint a TÉT Platform.
fotó: Freepik
- Hírek
- Büszkeségeink
- Hallgatói hírek
- Tudományos hírek
- TDK hírek
- Pályázati hírek
- TFSE hírek
- Archívum
- Eseménynaptár
Archívum
-
2024.
-
2023.
-
2022.
-
2021.
-
2020.
-
2019.
-
2018.
-
2017.
-
2016.
-
2015.
-
2014.
-
2013.
-
2012.
-
2011.
-
2010.
-
2009.
-
2008.
-
2007.
-
2006.
-
2005.
-
2004.
-
2003.
-
2002.
-
2001.