Thomas Bach is köszönti a 2020 FISU World Forum résztvevőit!
2020. július 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tizennégy nappal a 2020 FISU World Forum kezdete előtt – amelyet a koronavírus-járvány miatt augusztus 12. és 14. között az online térben rendeznek meg – fontos kérdéseket tisztázott az esemény szervezőbizottsága.

Kedden a Testnevelési Egyetem (TE) rektori tárgyalójában tartott megbeszélést a FISU World Forum szervezéséért felelős bizottság. Az ülésen – a TE képviselőin kívül – jelen volt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) több munkatársa, valamint a TE és a MEFS legnagyobb szakmai partnere, a Digitális Jólét Program (DJP) képviselői is.   

SZB 0728 OK

Két héttel a rendezvény nyitónapja előtt a szervezőbizottságnak fontos kérdéseket kellett tisztáznia. Ancic-Valkai Ágnes, a MEFS nemzetközi kapcsolatok igazgatója örömmel újságolta, hogy

a regisztráltak száma már több mint 60 országból meghaladta a 320-at és a magyar hallgatók részéről is egyre nagyobb az érdeklődés. 

A DJP képviseletében dr. Dénes Ferenc jelezte, hogy véglegesnek tekinthető az esemény e-sport programja, amelyen az érdeklődők – többek között – FIFA 20-ban és szellemi sportokban mérhetik össze tudásukat. Szintén jó hír, hogy a virtuális kiállításra jelentkező cégek száma is bővült.

A rendezvény programja végleges, az előadók listája pedig hamarosan az lesz. Mint ismert, a digitális hallgatói világfórum legfőbb témája az egyetemi sport elmúlt hetven éve, amelynek keretén belül a résztvevők megvitatják, hogy a jövőben a FISU miképpen tudja fenntartani az örökséget. Ezen kívül érdekesnek ígérkezik az Egészség és az egyetemi sport, az Egyetemi sport és befogadás (inklúzió), továbbá az Egyetemi sport kihívásai elnevezésű témakör is.

„Biztos vagyok benne, hogy az e-sport és szellemi bajnokság rendkívül sok érdeklődőt vonz majd – mondta Ancic-Valkai Ágnes. – Különlegesnek ígérkezik a Budapestet bemutató virtuális városnéző túra is. A Forum programjával kapcsolatban szeretném hangsúlyozni, hogy a regisztráltak – a konferenciákkal ellentétben – interaktív módon kapcsolódhatnak be a plenáris ülésekbe és a workshopokba is. A lényeg, hogy mindenki vitázhat a másikkal.”

A programkínálatot böngészve a MEFS munkatársa kiemelte az Egészséges Egyetem-programot, amely világszerte az egyetemi hallgatók egészséges életmódra nevelését tűzte ki célul, az egyre népszerűbb Sportdigitalizáció-programot, továbbá az Egyetemi Sport Világnapjával foglalkozó workshopokat.

Ancic-Valkai Ágnestől azt is megtudtuk, hogy a Forum nyitóünnepségén beszédet mond Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. 

A digitális hallgatói világfórumra jelentkezéssel kapcsolatban fontos információ, hogy az eseményre kizárólag a nemzeti egyetemi sportszövetségeken keresztül regisztrálhatunk. A MEFS ezért arra kéri a magyar érdeklődőket, hogy regisztrációs szándékukat jelezzék Ancic-Valkai Ágnesnél. A fórumra jelentkezés július 31-én zárul.

Az ülés végén a szervezőbizottság tagjai úgy döntöttek, hogy az augusztus 10-én tartandó, a Forumot felvezető sajtótájékoztató egy része online zajlik, amelyen a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) egyik képviselője élőben jelentkezik be. 

A regisztráció menete:

Először küldj e-mailt Ancic-Valkai Ágnesnek, a szövetség nemzetközi kapcsolatok igazgatójának, és jelezd regisztrációs szándékodat!

Ezt követően kapsz egy regisztrációs kódot.

Írd be ezt a kódot a regisztrációs felületre (https://fisuworldforum2020.tf.hu/#registration), majd töltsd ki az adatlapot!

Ezzel regisztráltál az eseményre.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!