Nemzetközi webinar a mozgás fontosságáról
2021. május 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem rektori delegációja két héttel ezelőtt Bernben járt a helyi Magyar Nagykövetség meghívásának eleget téve az új egyetemi kapcsolat még szorosabbá fűzése érdekében. Nos, a gyümölcsöző együttműködés újabb fázisához érkezik, a Berni Egyetemmel közösen ugyanis webinar sorozatot indít májusban a TE.

Nemzetközi webinar a mozgás fontosságáról

„A berniekkel megállapodtunk az idénre tervezendő témakörökben, valamint abban, hogy egy-egy sorozatot szervezünk a tavasszal, illetve az ősszel a sportolás, a fizikai aktivitás fontosságát hangsúlyozva – mondta megkeresésünkre Dr. habil. Kádár Judit, a Testnevelési Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója. – Minden webinaron a Berni Egyetemtől valamint a Testnevelési Egyetemtől egyaránt két képviselő tart majd előadást, tőlünk elsőként Dr. Lacza Gyöngyvér és Makszin Ágnes. Számunkra kiemelten fontos intézményünk nemzetközi rezilienciájának növelése, egyszersmind örömteli, hogy a világot sújtó vírushelyzetben az együttműködést és együtt dolgozást ilyen mértékben segítő platformot tudtunk létrehozni.”

Ami az első, tavaszi sorozatot illeti, május 20-tól kezdve három egymást követő csütörtökön reggel kilenc órától nyílik meg a webinar, s mind a három alkalom a sportoltatásra fókuszál: 20-án a fiatalokéra, 27-én a felnőttekére, június 3-án pedig a szeniorokéra. Az elméleti előadásokat követően a gyakorlatra vonatkozó tanácsok, javaslatok hangzanak majd el, s a résztvevőknek természetesen lehetőségük lesz kérdezni. A webinaros képzés résztvevői a két egyetem által közösen kiállított oklevelet kaphatják meg.

„Az őszi webinarunk középpontjában kimondottan a profi sportolók lesznek. Egyebek mellett arról esik szó, hogyan tudták, illetve tudják fenntartani motivációjukat a COVID idején – tette hozzá Kádár Judit. – Híres és elismert előadóink lesznek, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) képviselője is tart majd előadást.”

Jelentkezni a conftool.com/ssws oldalon lehet, a regisztráció díja 30 euró.

Flyer >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!