Az olimpiai akadémia a jövőt jelenti
2021. május 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A MOB elnöksége a márciusi ülésen döntött az 1985-ben alakult Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagságáról. A MOA-tanács elnökének dr. Bukta Zsuzsannát, a tanács tagjának Győr Bélát, dr. Csisztu Zsuzsát, dr. Killyéni Andrást, Rédli Andrást, Becsey Jánost, Kegyes Jenőt, Martinek Jánost, dr. Printz Jánost, dr. Szabó Lajost, Prof. Dr. Szakály Sándort, Szijj Lillát, dr. Szikora Katalint, dr. Gál Andreát és Faragó Juditot nevezte ki.

Az olimpiai akadémia a jövőt jelenti

A tanács tagjainak rövid bemutatása ide kattintva olvasható. A tanács dr. Bukta Zsuzsanna javaslatára elfogadta, hogy a két alelnök a jövőben is Martinek János és Prof. Dr. Szakály Sándor legyen. A MOA főtitkárának személyéről a MOB elnöksége – szintén Bukta Zsuzsanna javaslatára – az áprilisi ülésen döntött, ennek megfelelően a faladatokat Győr Béla látja el. Az új elnök dr. Aján Tamást követi az elnöki poszton.

Az ülésen a bemutatkozást követően többen megállapították, hogy a MOA tanácsában feltűnően jó a „gender-arány”, azaz a nők és a férfiak számszaki megoszlása.

Kulcsár Krisztián gratulált az új elnöknek, a testület tagjainak a kinevezéshez, és külön köszöntötte az új tagokat. A MOB elnöke hangsúlyozta, hogy az akadémia a MOB nagy presztízsű „bizottsága”, amelyről az alapszabály külön rendelkezik. „Nagyon fontos az olimpiai mozgalomban végzett munkátok, az olimpiai akadémia a jövőt jelenti” – mondta. A sportvezető a kételyeket eloszlatva beszélt arról is, hogy a japánok az olimpiát idén mindenképp megrendezik.

A napirendi pontok közt Győr Béla beszámolt a tanács 2020-as munkájáról, ismertette a pénzügyi beszámolót, és vázolta az idei feladatokat, terveket, pénzügyi lehetőségeket. Elhangoztak a MOA középtávú céljaival, tevékenységével kapcsolatos javaslatok.

Az olimpiai iskolák tevékenységének felméréséről dr. Bukta Zsuzsanna számolt be Keserű Márton ELTE-s sportszervező-hallgató ppt-s összeállítása alapján. Az olimpiai nevelési projekttervet Szijj Lilla mutatta be.

A tanácstagok a különböző területekre – olimpizmus az iskolai és egyetemi oktatásban, olimpiai iskolák, olimpiai baráti körök, események és vándorgyűlések, nemzetközi kapcsolatok, hagyományőrzés és a testület kommunikációja – munkacsoportokat hoztak létre.

A 2020-as MOA-évkönyv ide kattintva olvasható.

forrás: MOB-MOA | fotó: MOB/Szalmás Péter

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!