Semmelweis Alumni Találkozó
2012. szeptember 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Semmelweis Alumni találkozó (2012.11.17)A Semmelweis Alumni következő találkozójára 2012. november 17-én kerül sor a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában (Budapest, Tűzoltó utca 37-47.).

A rendezvényre a szervezők az Egyetem, illetve annak jogelődjeinek volt hallgatóit, különösen a jubiláns évfolyamokon (1952, 1962…) végzetteket várják.

Program

  • 10:30 -14:00 Regisztráció (folyamatosan 18:30 óráig). Egyetemi részlegek látogatása (közelmúlt fejlesztéseinek megtekintése vezetett csoportokban) Semmelweis Orvostörténeti Múzeum által szervezett gyógyszertörténeti kiállítás - aula Képkiállítás - galéria (művészkollégák alkotásai) Évfolyamok találkozója (külön teremben találkozási lehetőség évfolyamtársakkal, előzetes egyeztetés alapján)
  • 14:00 -17:00 Előadások és fórumbeszélgetések. Rektorhelyettesi köszöntő Előadások és fórumbeszélgetések két témában: Egészségügyiek egészsége Egyetemünk tegnap, ma és holnap
  • 15:30 -15:45 Közben - Kávészünet
  • 17:00 -19:00 Egyetemi kulturális program blokk, találkozók. Ideiglenes kiállítás megnyitója az aulában Zenei, táncos, irodalmi fellépők Egyetemi részlegek látogatása Évfolyamok találkozója
  • 19:00-23:00 Gálavacsora. Rektori köszöntő. Vacsora (közben, kulturális programelemek, tánc, szabad beszélgetés)
Jelentkezés a http://alumni.semmelweis-egyetem.hu oldalon, vagy a +36-1-266-7359 telefonszámon az Alumni Irodában.

Támogatott részvételi díj

  • teljes programon: 2000 Ft
  • gálavacsora nélkül: 500 Ft
Kapcsolat
  • 1085 Budapest, Rökk Szilárd u. 13.
  • Tel.: (+36 1) 266-7359, Fax: (+36 1) 317-1042
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • http://alumni.semmelweis-egyetem.hu

Körülbelül másfél éve alakult meg a Semmelweis Alumni Iroda, melynek elsődleges feladata a Semmelweis Egyetem és az Egyetemhez szakmai szempontból kapcsolódók (öregdiákok, oktatók, kutatók és felsőbb éves diákok) közötti kapcsolat ápolása, megerősítése.

Az „alumni” latin eredetű szó, jelentése Magyarországon is kezd egyre ismertebbé válni, de talán nem haszontalan itt is jelezni, hogy bár a szó eredeti jelentése szerint öregdiák, véndiák, mégis ennél egy jelentősen szélesebb kört takar – az Egyetemhez szakmailag kapcsolódók körét.

A Semmelweis Alumni tagja lehet a Semmelweis Egyetemen, illetve jogelődjein (PPTE, BOTE, SOTE, HIETE, Egészségügyi Főiskola, TF, TE stb.) végzett magyar és idegen nyelvű hallgató, jelenlegi vagy régebbi (vendég)oktató, (vendég)kutató, továbbá mindazok, akik legalább 2 évet elvégeztek az Egyetemen.

Az iroda havonta 2-3 kulturális illetve kiránduló programot szervez tagjainak, lehetőséget biztosítva ezáltal arra, hogy értékes programok kapcsán erősíthessük régi és új ismerőseinkkel, kollégáinkkal a kapcsolatot.  Emellett az iroda aktív közreműködést vállal évfolyam- és csoporttalálkozók megszervezésében, lebonyolításában, és segítséget nyújt az egykori társak, tanárok megtalálásához. Havonta küldött hírlevelén keresztül informálja tagjait az Egyetem által legfontosabbnak ítélt szakmai kérdésekről és fejleményekről, oktatási és tudományos hírekről. Tájékoztatást nyújtunk szakmához kapcsolódó eseményekről, ösztöndíjakról, pályázati és továbbképzési lehetőségekről. Az alumni tagság betekintést enged az egykori hallgatóknak, Egyetemi polgároknak az Egyetem mai életébe, az ott folyó oktató- és tudományos munkába. A tagság számára tagkártyán keresztül 25 saját és több, mint 1000 EDC kedvezményből álló kedvezményrendszert biztosítunk.

Az alumni tagság regisztrációhoz kötött. A Semmelweis Alumni már több mint 5000 tagot számlál. Csatlakozni és a Semmelweis Alumni aktuális híreiről, ill. tevékenységéről bővebben olvasni a honlapon lehet.  Az iroda szeretettel várja érdeklődését, csatlakozását, jelentkezését!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!