Beszámoló a Rasszizmusellenes Napról
2013. március 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az ENSZ 1966-ban nevezte ki március 21-ét a rasszista diszkrimináció megszüntetésére irányuló küzdelem nemzetközi napjának. Idén az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala pedig a sport és a rasszizmus viszonyát választotta a nap fő témájának.

Beszámoló a Rasszizmusellenes Napról

Karunk idén első ízben szervezett programot a nap alkalmából. Ebben segítségünkre volt a UNITED for Intercultural Action nevű civil szervezet, a Rasszizmusellenes Európai Akcióhét főszervezője. A UNITED segítségével március 16. és 24. között számos európai országban került megrendezésre a nemzetközi rasszizmusellenes naphoz kapcsolódó program. Hazánkban három rendezvényt tartottak, a TF-es volt az egyedüli sportvonatkozású.

Beszámoló a Rasszizmusellenes Napról

Az este első felében workshop-feladatokon keresztül ismerkedtek a résztvevők a rasszizmus témakörével, valósághű szituációkra kerestek közösen megoldásokat. A rendezvény második felében közös mozizás következett. Az este hangulatáról az érdekes feladatokon és az Oscar-díjas filmen kívül a rengeteg finom sütemény készítői gondoskodtak.

Beszámoló a Rasszizmusellenes Napról

Minden megjelentnek köszönjük az aktív részvételt!

A szervezők: Bardocz-Bencsik Mariann, Dóczi Tamás és Kercsmarics Eszter

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!