A TF labdarúgó csapata 4-1-re legyőzte a Színészválogatottat
2016. május 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF Fesztivál keretén belül került sor a találkozóra. A meccset eredetileg a Csörsz pályán játszották volna, de a kezdés tervezett időpontjában szakadni kezdett az eső, így a D-terembe kényszerültünk.

 

Lelkes hallgatókból és néhány kollégából álló szurkolók előtt kezdődött a barátságos mérkőzés, és a TF hamarosan mezőnyfölénybe került. Az első gól sem váratott sokáig magára. A Nemcsák Károly vezette színészek csak néha jutottak el a kapunkig, bár néhány szép egyéni teljesítményüket rendre megtapsolta a közönség.

A végeredmény – legnagyobb örömünkre – 4-1 lett.

A meccs ürügyén kérdezem Vizkeleti Lászlót, a TF-es csapat kapitányát a mérkőzésről és a csapatról. „A TF-es csapat 10 jól összeszokott játékosa jó teljesítményt nyújtott. A csapattagok a munkatársak különböző csoportjaiból verbuválódnak. A mostani meccsen a tanárokat Katus Tamás, a Rektori Hivatalt Varga Dániel, a Kancelláriát Pruckner László, korábban több első osztályú csapat edzője, az informatikusokat Mezey Péter és  Szabó Roland, a PhD hallgatókat Dolnego Bálint, a Nemzetközi Osztályt Vincze Géza, a Műszaki Igazgatóságot pedig Kwasny Ferenc, Oros Zsolt és jómagam képviseltük”.

És nem csak most… Az elmúlt időszakban több „tétmérkőzést” is játszottak (pl. évente kétszer a Nemzetközi Edzőképző hallgatóival, vagy pl. az ELTE által szervezett Egyetemi- Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján).

„A TF-en a labdarúgás hosszú múltra tekint vissza – folytatja Vízkeleti Laci -, mintegy 40 évre. A csapatban minden korosztály megtalálható: Van, aki már vagy 40 éve tagja a csapatnak és nem hagyná ki a játékot semmi pénzér; minden pénteken ott van az edzésen: (pl. Fekete Győző tanár úr), van, aki ha csak teheti, lejön (pl. Hamar Pál rektorhelyettes vagy Barna Tibor tanár urak), hogy csak pár nevet emeljek ki. A „hajtós” tétmeccseken természetesen a fiatalabb korosztály játszik.”

Kérdésre azt is elmondta, hogy gondolkodnak azon, hogy benevezzenek egy alacsonyabb szintű bajnokságba, olyanba, amelyben a meccseket hét közben játsszák.

„A mai meccsen csak kicsit fáradtunk el. Öröm volt ilyen fegyelmezett, tisztességes ellenféllel szemben játszani. Szerencsénk is volt, de nagy örömmel tölt el bennünket, hogy győzhettünk! Reméljük, hogy többször is találkozunk még velük, és visszavágót játszhatunk ellenük!”

fotó: Kerekes Zoltán

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!