Aranycsapat-kiállítás a Testnevelési Egyetemen!
2019. augusztus 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén volt 65 éve, hogy legendás futballválogatottunk, az Aranycsapat az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Ebből az alkalomból a Puskás Intézet egész évben tiszteleg a Puskás Ferenc fémjelezte, csupa világklasszis labdarúgót felvonultató együttes emléke előtt.

A nagyszerű kiállítás-sorozat következő állomása pedig a Testnevelési Egyetem: hétfő délután 14.00 órakor egyetemünk aulájában Tarlós István főpolgármester úr nyitja meg a kiállítást, de beszédet mond a TE rektora, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos is.

Aranycsapat kiállítás a Testnevelési Egyetemen!

A kép forrása: pfla.hu

Jó néhány helyen mutathattuk már be a relikviákat, s mindenhol nagy népszerűségnek örvendett az esemény – mondta megkeresésünkre Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója. – Hétfőn Tarlós István megnyitja a TE-n a kiállítást, amely egy hónapon keresztül látogatható. Megtekinthető lesz egyebek mellett az 1954-ben szerzett világbajnoki ezüstérem, láthatják az érdeklődők az Aranycsapat olimpiai aranyérmét, valamint számos csodálatos relikviát. A legendás futballválogatott kapcsán természetesen Puskás Ferenc van a középpontban, de örömmel újságolhatom, hogy rengeteg relikviát sikerült beszerezni a többi világsztár leszármazottjaitól, valamint gyűjtőktől is, szóval, emlékekben gazdag lesz a kiállítás.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!