Szakmai gyakorlat a Future Gaminggel
2020. november 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hole Martin, egyetemünk korábbi diákja tartott online előadást a szakmai gyakorlat hasznosságáról. Tanulmányai során, de főleg szakmai gyakorlata révén olyan kapcsolati tőkére, illetve gyakorlati tudásra tett szert, ami jelentősen segítette karrierjét. Martin több világversenyen, köztük a 2018-as birkózó világbajnokságon volt önkéntes koordinátor, a tapasztalatokon és az élményeken túl első állásajánlatát is ott kapta.

Szakmai gyakorlat a Future Gaminggel

(A kép illusztráció)

Azóta már saját sportvállalkozásával foglalkozik, amelyet szaktársaival startupként alapított. A Future Gaming ötlete már a lediplomázását követően született meg, hosszas tervezés, piackutatás után 2020 februárjában Palik Viktorral indította el aktívan a szolgáltatást. A szervezet jelenleg három nagyobb csapattal dolgozik, összesen 25 fiatal e-sportolóval, segíti őket a jogi képviselettől a social media megjelenéséig. Ezen kívül saját rendezvényeket is tartanak. Illetve az e-sporttól elvonatkoztatható sportágak eseményein is részt vesznek, színesítik a rendezvényüket és népszerűsítik az e-sportot, illetve a gaminget. 

2019-ben a világon összesen csaknem 427 millió ember figyelte otthonából az e-sport mérkőzéseket. Magyarországon is megdöbbentő gyorsasággal nő az e-sport iránti kereslet. Az első nagyobb rendezvény 2018-ban volt a V4 Future Esport.

Nevezhetjük-e egyáltalán sportnak az e-sport rohamosan fejlődő területét? Mikortól számít valaki e-sportolónak, illetve milyen feladataik és kihívásaik vannak a szülőknek a gyerekek gaming szokásainak kialakításában?

„Az egyetemes szakmai gyakorlat rendszere olyan készségek kialakításában segít, ami a hallgatók jövője számára meghatározó lesz. Célunk, hogy  a sport különböző szervezeteinek mindennapi feladatait érintve, az önkéntességtől kezdve a tudományos tudástartalmakig, minden területen otthonosan tudjanak mozogni a diákok. Egyetemi éveikben olyan ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek, amelyek segíthetik őket az egyetem utáni elhelyezkedésben is” – emelte ki Perényi Szilvia, a sportszervező és sportmenedzser szakos hallgatók szakmai gyakorlatának vezető tanára.

Koncz Noémi, másodéves sportszervező hallgató

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!