Taroltak a Testnevelési Egyetem úszói az egyetemi bajnokságon
2015. december 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2015. november 21.-én rendezésték az Úszó MEFOB-ot az FTC uszodában.

Az úszóbajnokságon ismét több olimpikonnal találkozhattunk és a lelkes amatőrök között a felsőoktatásban tanuló megannyi klasszis is rajthoz állt a népligeti uszodában, Risztov Éva, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn és Takács Krisztián is. Cseh László könyöksérülés miatt nem vett részt de ez mint utólag kiderült, jobb is volt mind a Mefob végeredményét tekintve, mind a rövidpályás EB eredményeit nézve.

Taroltak a Testnevelési Egyetem úszói az egyetemi bajnokságon

Az Úszó MEFOB egyedi esemény: nincsenek szintidők, nincsenek klubigazolások – csak az számít, hogy az indulhat, aki valamely felsőoktatási intézmény hallgatója és benevezett az adott versenyszámra. Így profik és amatőrök úsznak egymás mellett – ezért itt megadatik, hogy valaki élesben tesztelje magát mondjuk Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn, vagy Financsek Gábor ellen.

Szűk 1 hónap alatt sikerült összeverbuválni a 25 fős Testnevelési Egyetem csapatát és már előzetesen bíztunk a sikerben: Elsődleges cél volt a tavalyi győztes PTE-t legyőzni és ezt főként a lányoknak volt köszönhető, de a fiúk csapatát erősítő Kutasi Gergely a maga 1050m leúszott távjával és 17 pontjával sokat lendített a csapaton. Számtalan dobogós helyezése idén is kulcsfontosságú szerepe volt. Pulai Bence olimpiai 5. helyezett papírforma szerűen behúzta a 100 m pillangót úgy, ahogy tavaly is tette. Sprőber Soma idén 100 m mellen nem állhatott dobogóra, bár a helyszínen többen is tisztán láttuk, hogy harmadik helyen érkezett be, de a célbíró máshogy látta. 4 x 100 m-es vegyesváltóval azonban sikerült a dobogó második fokára állniuk. A váltó tagjai: Noel Kristóf, Sprőber Soma, Pulai Bence, Kutasi Gergely.

Verrasztó Evelyn 30 ponttal járt hozzá a csapat sikerességéhez, megnyerte a 100 m pillangó, 100 m hát és 200 m vegyesúszást, Sebestyén Dalma is szintén 17 ponttal segítette a csapatot, nyert 100 m mellen és Evelyn mögött második lett 200 vegyesen. Említésre méltó még Galamb Szimonetta, aki egy hosszabb szünet után visszatérve és a válogatott versenyzőket szorongatva (olykor legyőzve) 14 pontot szerzett. 100 m ezüst érmet szerzett, 100 m pillangón bronz érmet szerzett. Joó Sárának is sok köszönhető. Gyorsúszónk ezüst érmet szerzett 50 m gyorson és bronzérmet szerzett 100 m gyorson. Külön öröm volt még, hogy 4 x 100 m-es női vegyesváltóinkkal 3 váltóból 2 a dobogón végzett méghozzá 1-2. helyen. A győztes "A" váltó tagjai: Joó Sára, Sebestyén Dalma, Galamb Szimonetta, Verrasztó Evelyn. Ezüstérmes "B" váltó tagjai: Rátkai Petra, Kertész Tímea, Wirth Eszter, Kőrös Evelin.

A verseny záró számát, a 10 x 50 m-es intézményi gyorsváltóval idén sajnos nem sikerült megnyernünk de a dobogó legaljára felfértünk, de jó hír hogy a tavaly rekordnak számító 4:14es időnket nem tudta megúszni a PTE. A váltó tagjait: Joó Sára, Verrasztó Evelyn, Noel Kristóf, Kutasi Gergely, Sprőber Soma, Pulai Bence, Sirkó Bálint, Gőbl Ádám, Hegedűs Tamás és Pausz Tamás alkotta. "B" váltónk közel járt a pontszerzéshez, B váltó tagjai: Kertész Tímea, Sebestyén Dalma, Rátkai Petra, Galamb Szimonetta, Kőrös Evelin, Kiss Bettina, Horváth Zoltán, Keszti Mihály, Ács Gergő, Sinkra Róbert alkotta. További csapattagok: Szabó Hajnalka, Ruzsin Szabina, Horváth Krisztina és Ladovics Anna.

A verseny után 2 napot kellett várnunk a végeredményre és nagy örömünkre, sikerült megnyernünk. Összesítve 163 pontot gyűjtöttünk, mögöttünk a PTE (115p) és a Debreceni Egyetem (105p) zárta a versenyt.

Címkék: MEFOB,úszás,siker
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!