Pintér Klaudia ifjúsági olimpiai 3. helyezett
2018. október 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bronzérmes lett az ifjúsági olimpián a magyar leány strandkézilabda-válogatott Buenos Airesben, soraiban a TF-es Pintér Klaudiával. Lányaink még múlt hétvégén komoly csatát vívtak az elődöntőben Argentínával, s szétlövésben szenvedtek vereséget a házigazdától. A bronzmérkőzésen Hollandiával találkozott a magyar együttes. 

Lányaink kiválóan kezdtek, veretlenül, tíz ponttal megszerezték a csoportelsőséget. Az első két mérkőzésen nehézség nélkül, felszabadult játékkal győzték le Amerikai Szamoát és Mauritiust, míg Oroszország ellen szétlövésben, Horvátország ellen pedig két szoros szettben diadalmaskodtak. Az utolsó mérkőzésen Tajvan ellen már önfeledt játékkal két szettet is megnyerve, hibátlan teljesítménnyel juthattak a legjobb hat közé a mieink.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • Magyarország-Amerikai Szamoa 2:0 (24-9, 18-4)
  • Mauritius-Magyarország 0:2 (2-26, 4-25)
  • Magyarország-Oroszország 2:1 (24-25, 25-14, 9-6)
  • Horvátország-Magyarország 0:2 (10-15, 9-14)
  • Magyarország-Tajvan 2:0 (22-20, 21-15)

A középdöntőben Paraguay, Argentína és Hollandia volt Magyarország ellenfele. Drámai csatában végül 2:0 nyerte meg a Paraguay elleni mérkőzést a magyar csapat. A folytatás nehezebbnek bizonyult telt ház előtt a házigazda Argentína ellen. Az első játékrészt 18-16-re nyerték meg a mieink, ám a másodikban Argentína bizonyult jobbnak, így szétlövés következett, amelyet 7-6-ra a hazai csapat nyert meg. A Hollandia elleni mérkőzésen a TFSE-KSA kiválósága, Pintér Klaudia a magyar csapat legeredményes játékosaként 13 pontot szerzett, s remek játékával segítette a lányokat a középdöntőben a második helyhez.

Középdöntő:

  • Magyarország-Paraguay 2:0 (15-12, 17-16)
  • Magyarország-Argentína 1:2 (18-16, 14-18, 6-7)
  • Magyarország-Hollandia 2:1 (20-22, 18-16, 7-6)

Az Európa- és világbajnok magyar válogatottnak a bronzmérkőzésen a holland csapat ellen kellett ismét harcba szállnia. Az argentin együttes elleni vereség után lányainkat hajtotta a bizonyítási vágy, és Hollandiának esélyt sem adva, végig vezetve, klasszis befejezésekkel győztek.

Bronzmérkőzés: Magyarország-Hollandia 2:0 (16-13, 20-18)

Pintér Klaudia ifjúsági olimpiai 3. helyezett

Pinizsi Zoltán szövetségi edző így nyilatkozott az Magyar Kézilabda-szövetségnek:

„Felnőtteknek is jelentős kihívást jelent, tizennyolc éves lányoknak meg pláne, hogy ilyen közönség előtt a hazai csapat ellen játszanak ilyen volumenű tétmérkőzést, méghozzá elődöntőt. Jól felkészültünk az Argentína elleni találkozóra, ahogy az egész olimpiára és minden mérkőzésre. Egy pici szerencse kellett volna, illetve egy-egy olyan momentum, ami ha számunkra kedvezőbben alakul, megnyertük volna a találkozót. Az argentinok csibészebbek és vagányabbak voltak a mérkőzésen, ezért is tudták megnyerni. Ha ebben a sportágban a szétlövésig eljutsz, bármi megtörténhet. Az előző években mindig jól jöttünk ki belőlük, ezúttal nem így alakult, de nem bánkódom. Ha az elődöntőt el kell veszíteni, azt veszítsük el telt ház előtt egy vérmes argentin csapat ellen! A bronzmeccs előtt a lányok le voltak törve az elődöntő elvesztése miatt, de összeszedtük őket gyorsan, hála Istennek, nagyon jó versenyző típusok. Ők is tudták, hogy össze kell szedni magukat, és hogy fel kell állni erre a mérkőzésre. Példaértékű volt, ahogy egymást is motiválták. Odaálltak egymás elé és próbálták magukat felpörgetni a bronzmeccsre, amelyet úgy nyertünk meg, hogy a hollandoknak esélyük sem volt.”

Végeredmény:

  1. Argentína
  2. Horvátország
  3. Magyarország

A magyar leány ifjúsági válogatott kerete: BENZSAY Rebeka, BRAUN Laura Csenge, GAJDOS Dorottya Fanni, HADFI Gréta, KIRÁLY Réka, LANDI Gabriella, LÉRÁNT Sára, MÁTÉFI Dalma, PINTÉR Klaudia.

Szövetségi edző: PINIZSI Zoltán.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!