A gávavencsellői „forrástól” a sportgazdaságig

A gávavencsellői „forrástól” a sportgazdaságigTestnevelési Egyetem, 2017. szeptember 21.

Hogyan lesz jó klubfutballunk? – tettük fel a kérdést dr. Muszbek Mihály sportközgazdásznak, a Testnevelési Egyetem címzetes egyetemi docensének, aki nappali, illetve levelező tagozaton is oktat sportvállalat-tant, valamint sportgazdasági ismereteket. Persze nem csupán az...
Részletek
Új szintre emelkedett osztrák-magyar egyetemi kapcsolat

Új szintre emelkedett osztrák-magyar egyetemi kapcsolatTestnevelési Egyetem, 2017. szeptember 22.

A nyári ausztriai találkozót követően 2017. szeptember 20-án a Testnevelési Egyetem képviselői Budapesten fogadta az eisenstadti Pädagogische Hochschule négyfős delegációját (Mag. Sabine Weisz, rektor, Mag. Inge Strobl-Zuchtriegl, rektor-helyettes, Mag. Dr. Gundl Rauter, az...
Részletek
A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak!

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak! Testnevelési Egyetem, 2017. szeptember 21.

Rendkívül sikeres, teltházas sportszakmai konferenciát rendezett a Magyar Olimpiai Bizottság a Testnevelési Egyetemmel közösen szeptember 21-én. „A Prevenció, regeneráció és rehabilitáció a sportban” elnevezésű fórum elsősorban a TAO-sportágaknak lett meghirdetve, de több más...
Részletek
Jól működik a TF hagyományos évfolyamfelelős tanári rendszere

Jól működik a TF hagyományos évfolyamfelelős tanári rendszereTestnevelési Egyetem, 2017. szeptember 20.

A BA/BSc és MA/MSc szakok bevezetésével ugyan egy időre háttérbe szorult az évfolyamfelelős tanári rendszer a TF-en, de az osztatlan tanári szak megjelenésével ismét előtérbe került, hiszen ezek a hallgatók (kevés kivétellel) az öt éves tanulmányok alatt nagyrészt együtt...
Részletek
TF-es hallgatók Írországban

TF-es hallgatók ÍrországbanTestnevelési Egyetem, 2017. szeptember 20.

Augusztus 29-től szeptember 5-ig hat magyar fiatal, köztük négy TF-es hallgató kapott lehetőséget az ISAB (International Sport Associacion of Budapest) által elnyert Erasmus+ pályázat kapcsán, kiutazni Írország fővárosába, Dublinba.
Részletek
Sokkal vonzóbbá válik a Diákhitel

Sokkal vonzóbbá válik a DiákhitelTestnevelési Egyetem, 2017. szeptember 20.

Novembertől kamatmentes lesz a Diákhitel2 azoknak is, akik újonnan veszik fel, és már nem csak az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók vehetik igénybe. A Diákhitel1 esetében a havonta felvehető maximum 50 ezer forintos összeg 20 ezer forinttal megnő.
Részletek
Dr. Koller, Dr. Merkely, Dr. Préda: Szívügyük a Sport!

Dr. Koller, Dr. Merkely, Dr. Préda: Szívügyük a Sport! Testnevelési Egyetem, 2017. szeptember 19.

Ma délután 16 órától két érdekes és időszerű témájú előadás lesz a sport és szív kapcsolatáról. Az eseményen bevezető előadást tart a „Sportolás hatása a szívműködésre” címmel Dr. Koller Ákos, a Testnevelési Egyetem professzora, aki augusztusban Magyar Érdemrend Tisztikereszt...
Részletek

Kiemelt hírek

A gávavencsellői „forrástól” a sportgazdaságig
Új szintre emelkedett osztrák-magyar egyetemi kapcsolat
A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak!
Jól működik a TF hagyományos évfolyamfelelős tanári rendszere
TF-es hallgatók Írországban
Sokkal vonzóbbá válik a Diákhitel
Dr. Koller, Dr. Merkely, Dr. Préda: Szívügyük a Sport!

Akikre büszkék vagyunk

KÜLDETÉSÜNK

Az Egyetem küldetése, hogy nemzetközi szinten versenyképes magyar sportegyetemmé váljon!

A fenti cél elérése érdekében a modern sport állította kihívásokra olyan válaszokat keres az intézmény, amelyek kihasználják az Egyetem fennállásának 90. évében felmerülő kivételes lehetőségeket, építenek az Egyetem hagyományos értékeire és az Egyetemen meglévő tudásra.

Az Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatás olyan integrált egységét kívánja megteremteni, amely a magyar testnevelés és sport előrelépését támogatja. Működésében az Egyetem elkötelezett a legmagasabb szintű folyamatok iránt, ezért az Egyetem hallgatói mellett alkalmazottjainak képzését, fejlődését is kiemelten kezeli. Az Egyetem minden tagja vallja az Egyetem hagyományos szlogenjét: „Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

Az Egyetem állami egyetemként elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és elhivatott magyar fi atalnak lehetőséget kíván biztosítani a sport és testkultúra teljes területén való képzésre és kész a külföldi diákok piaci alapú oktatására. Az Egyetem szervezeti struktúrája, képzési szerkezete és gazdálkodása szakmai alapokon, a hatékony működés követelménye szerint valósul meg.

Az Egyetem sportegyetemként képviseli a szisztematikus felkészülés és munka fontosságát, a sportolókhoz hasonlóan méri és fejleszti az ott dolgozók teljesítményét.

Az Egyetem célja a magyar sportért tenni képes szakemberek alkalmazása, ösztönzése, nemzetközi szintű teljesítményt nyújtó szakmai közösségek kialakítása.

Az Egyetem stratégiai szövetségben együttműködik az állami, civil és piaci szféra azon képviselőivel, akik saját működésükkel hozzájárulhatnak az Egyetem küldetéséhez. Az Egyetem a magyar sport háttérintézményeként kutatással, szolgáltatással támogatja az EMMI, a MOB, illetve a sportiparág piaci szereplőinek munkáját. Az Egyetem a gyakorlati képzés otthonaként támogatja az Egyetem sportegyesületét, a TFSE-ét.

Az Egyetem szakmai anyagok kidolgozásában, közös képzések indításban együttműködik a Magyarországon testnevelés és sport területén működő felsőoktatási intézményekkel, és kezdeményezi a nemzetközi kapcsolatok bővítését. Az Egyetem célja részt venni minden olyan kutatói hálózatban, melyek programjai támogatják a magyar sport versenyképességét.

Az Egyetem elkötelezett a szolidaritás eszméje iránt, az egészségesek, illetve a képességeikben vagy egészségükben korlátozott emberek testkultúráját egységben kezeli. Az Egyetem a Fair Play és a Jó Kormányzás (Good Governance) elvei szerint működik, átlátható folyamatok, demokratikus és szakmai döntéshozatal jellemzi.

A nemzetközi versenyben az Egyetem nemzeti válogatottként képviseli Magyarországot, törekszik a legjobb teljesítményre és hirdeti a magyar sport értékeit.